Puheenjohtaja Erkki Mikkosen katsaus OPP:n vuoden 1964 toiminnasta:

Ounaksen Pyörä-Poikien toiminta sujui koko viime vuoden hyvin pirteissä merkeissä, vaikka seura onkin ikänsä puolesta vasta lapsenkengissään. Vuoden aikana järjestettiin kaikkiaan 87 kilpailua, joissa oli yhteensä 474 osanottajaa ja 3754 kilpailusuoritusta. Kilpailutoiminta käsitti kaksi kansainvälistä, yhden kansallisen, 18 piirikunnallista ja 66 jäsentenvälistä kilpailua.

Seuran toiminnassa olivat keskeisimpinä luistelu, pyöräily ja yleisurheilu. Pikaluistelussa kaudella 1963-64 on ollut mukana yhteensä 41 osallistujaa, joista poika 27 ja tyttöjä 14, hokkariluisteluissa on ollut mukana 91 poikaa ja 130 tyttöä. Luistelussa siis yhteensä 262 osallistujaa. Pikaluistelussa luokkatuloksia saavutettiin seuraavasti: B-luokka 15 ja C-luokka 46, yhteensä 61. Hiihdossa on ollut mukana 60 poikaa ja 14 tyttöä, eli yhteensä 74. Yleisurheilun sisäkilpailuissa kaudella 1963-64 on ollut yhteensä 60 osallistujaa, joista poikia 41 ja tyttöjä 19. Luokkatuloksia yhteensä 35. Talven ohjelmassa on ollut myös harjoitus- ja kuntoilutarkoituksessa lento- ja koripalloa sekä voimistelua, joissa on ollut yhteensä 81 osallistujaa. Talvikauden 1963-64 palkintojenjakotilaisuudessa Keskuskentällä jaettiin mestaruusmitaleja, palkintolautasia ja –lusikoita yhteensä 367 kpl. Kunniapalkintoja jaettiin seuraaville: Esko Seppänen, Sakari Suhanko, Aulikki Virtanen, Reino Koski, Outi Tenkanen, Urpo Pikkupeura, Seija Jokela ja Matti Kymäläinen. Nuorten luistelun kiertopalkintoon ensimmäisen kiinnityksen sai Helena Jokela.

Kesän yleisurheilussa tehtiin yhteensä 339 luokkatulosta. Nuorten 15-17 –vuotiaiden sarjassa suoritti A-luokan vaatimuksen 12, B-luokan 36 ja C-luokan yhteensä 87 urheilijaa. Piirinmestaruuksia seuran urheilijat saavuttivat seuraavasti: luistelussa kolme yleismestaruutta ja kuusi lajimestaruutta, pyöräilyssä 28 mestaruutta, joista miehille 9, pojille 15, naisille kaksi ja tytöille kaksi. Liiton mestaruuskilpailuissa Tampereella sijoittui Matti Jänkälä poikien sarjassa kolmanneksi. Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa menestyivät seuran pyöräilijät myöskin hyvin: Jouko Lampinen voitti yleisen sarjan 100 km:n maantieajon, nuorten mestaruuden voitti Matti Jänkälä ja ikämiesten (35-v.) sarjan Erkki Rapo. Nuoret saavuttivat myös joukkuemestaruuden.