Barentsin mestaruuskilpailut/Barents GP Kuusamossa 26.-27.5.2012

Arno Hämäläinen ja Iiro Väyrynen kaksoisvoittoon M18-sarjassa

Arno maantieajossa. (Kaikki kuvat: Cyclos Kuusamo/Petri Pesonen)

Iiro ja Arno raskailla mäkiosuuksilla.

Lauantain 2,2 km:n mäkiprologissa kovinta vauhtia kiisi OTC:n Marko Törmänen ajalla 5.18,3. Hän myös siirtyi johtoon Barentsin mestaruuskisassa. OPP:n M18-sarjassa ajava Arno Hämäläinen voitti oman sarjansa hyvällä ajalla 5.44,2. Iiro Väyrynen oli kolmas ajalla 6.15,7. Hämäläinen on miesten yleisen sarjan Barentsin mestaruuskilpailussa viidentenä. Muista OPP:n ajajista sarjansa prologin voittivat Minttu Ojala N16-sarjassa ja Taisto Tuomivaara M60-sarjassa.

Päivän toisella etapilla kriteriumajossa voittajaksi polki kiritaistossa jälleen Marko Törmänen ennen Picaron Mikko Kejoa ja Juha Kangaskokkoa. Kaikille sama aika 47.21. Kriterium meni hieman farssiksi, kun vain seitsemän ajajaa pääsi maaliin saakka, kun kierroksella ohitetut 30 ajajaa otettiin sivuun. Arno ajoi loistavasti tullen maaliin ajalla 48.17, mikä tarkoitti sitä, että hän johti ylivoimaisesti omaa M18-sarjaansa. Muissa sarjoissa OPP:n ajajille tuli monta luokkavoittoa: N8-sarjassa Seliina Manninen, M8-sarjassa Aaro Väyrynen, M10-sarjassa Aabel Lehtoranta, M12-sarjassa Simeon Manninen, N14 -sarjassa Iina Väyrynen, N16-sarjassa Minttu Ojala ja M60-sarjassa Taisto Tuomivaara.

Sunnuntaina ajettiin maantieajokilpailut kolmantena etappina. Arno Hämäläinen voitti oman sarjansa 76 km:n maantieajon tullen pääjoukossa maaliin ajalla 1.59.59 ja samalla Arno voitti M18-sarjan Barentsin mestaruuden ja Barents GP:n. Iiro Väyrynen oli sarjansa kakkonen ajalla 2.00.59. Arnon yhteisaika oli 2.53.28,2 ja Iiron 3.00.21,7. Miesten sarjan 76 km:n maantieajon voittajaksi polki CC Picaron Jussi Simula ajalla 1.54.34. Samassa kärkiryhmässä tuli maaliin Marko Törmänen, joka voitti sekä Barents GP:n kokonaiskilpailun että Barentsin mestaruuden yhteisajalla 2.47.06,3. Arno olisi sijoittunut yhteisajallaan miesten GP-kilpailussa kuudenneksi ja Barentsin mestaruuskisassa peräti kolmanneksi.

Arno voittajana maalissa.

OPP:n ajajilla oli hyvä menestys Barents GP:n yhteiskilpailuissa ja junioreiden mestaruuskisassa. Seliina Manninen voitti N8-, Aaro Väyrynen M8-, Aabel Lehtoranta M10-, Simeon Manninen M12-, Iina Väyrynen N14-, Minttu Ojala N16- ja Severi Huhtala M16-sarjan.

Simeon voitti oman sarjansa Barentsin mestaruuden.