Cyclocrossin SM Kontulassa 14.10.2012

Arno Hämäläinen viides cyclocrossin SM-kisassa

Arno sijoittui viidenneksi. (Kuva: Markku Hämäläinen)

Ounaksen Pyörä-Poikien Arno Hämäläinen jäi viidenneksi sunnuntaina Kontulan Kelkkamäen puistossa ajetuissa cyclocrossin Suomen mestaruuskilpailuissa. Hämäläisen aika M18-sarjan ajossa oli 42.05. Kisan voittoon polki Tampereen Marco-Tapio Niemi ajalla 37.09. Miesten sarjan voittoon polki TWD:n Samuel Pökälä ja naisten TWD:n Maija Rossi.

Cyclocross on vanha perinteinen maastoajo erityisillä cyclocross-pyörillä, jotka muistuttavat enemmän maantiepyöriä kuin nykyisiä maastopyöriä. Cc-ajoon kuuluu myös erityiset juoksuosuudet, jolloin ajajan täytyy kantaa tai työntää pyörää.

-Sää kisan aikana oli hyvä, mutta paikoitellen reitti oli varsin mutainen. Mutaa tarttui kengänpohjiin niin paljon, että ei saanut klosseja kiinni polkimiin. Kärki karkasi heti paukusta, kun en ole oikein tottunut cc-ajaja muihin verrattuna. Hyvin ajettavilla pätkillä ja juoksuosuuksilla pärjäsin kyllä vauhdissa, mutta teknisemmillä putosin kelkasta, Hämäläinen kertasi kisan kulkua. (KM)