Ari Kurvinen voitti yleisen sarjan enduron Suomen mestaruuden!

Ari Kurvinen (Kuva: © Raija Suopajärvi)

Sastamala

Ounaksen Pyörä-Poikien Ari Kurvinen varmisti MTB-enduron Suomen mestaruussarjan yleisen sarjan voiton 8.9.2012 Ellivuoren hiihtokeskuksessa ajetussa sarjan viimeisessä eli kuudennessa osakilpailussa. Ari sijoittui kahdeksan erikoiskokeen kilpailussa kolmanneksi, mikä riitti sarjan ylivoimaiseen voittoon, kun osakilpailuista laskettiin mukaan viisi parasta. Arin yhteispisteet sarjassa olivat 444.

Edellisen osakilpailun Ari jätti väliin Italian ja Ranskan matkoilla saamiensa pienten kolhujen takia, mutta hänen johtonsa oli jo niin iso, että viimeisessä osakilpailussa voiton varmistamiseen riitti käytännössä maaliin pääsy. Tämän takia turhia riskejä ei kannattanut ottaa ja Ellivuoren erikoiskokeiden sijoitukset vaihtelivat 2-6 -sijoilla. Arin loppuaika oli 22.14,25. Voittoon polki Korson Kari Veikkolainen ajalla 21.18,99. OPP:n toinen edustaja Juho Pusa sijoittui kisassa 17. sijalle ajalla 24.15,55.

SM-sarjan yhteispisteissä Ari oli ylivoimainen voittaja 444 pisteellä. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Sauli Hjerppeen ja kolmanneksi sijoittuneeseen Juhani Kettuseen oli 144 pistettä. Juho Pusa sijoittui yhteispisteissä myös hienosti sijalle 13. yhteispisteillä 145. Kaikkiaan pisteille ylsi miesten sarjassa 168 ajajaa.

Juho Pusa (Kuva: © Raija Suopajärvi)