Ounaksen Pyörä-Pojille viisi mitalia ISM-kisoista

OPP:n mitalien kokonaismäärä tänä vuonna 35!

Minttu Ojala polki hienosti ja yllättäen N16-sarjassa SM-pronssia! (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat saavuttivat viisi mitalia 12.8.2012 yhteislähtöisillä maantieajoilla jatkuneissa ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuissa Vantaalla. Kilpailut saatiin vietyä läpi hyvässä säässä eikä pahempia kolareita nähty. OPP:n junioreista kultakannassa pysyi N10-sarjan Lumimaaria Ojala, joka lauantain tempovoiton päälle ajoi selkeästi ykköseksi myös 10 km:n maantieajossa. Ojalan voittoaika oli 24.47. Pikkusisko Metsämaria Ojala oli hienosti neljäs.

Lumimaarian ISM-saldo: kolme kultamitalia. (Kuva: KM)

Muilla matkoilla OPP:n ajajien mitalien väri vaihtui lauantaista himmeämmiksi. M12-sarjassa matkalla kovasti töitä tehnyt ja välillä pitkään jopa yksin irtiotossa ollut Simeon Manninen sai tyytyä sarjan 20 km:n ajon loppuratkaisussa tällä kertaa hopeaan. Voittoon polki kovasta kiristään tiedetty Sampo Lahti ajalla 40.43. Simeon hävisi vain renkaan mitalla ja sai saman ajan. Samassa sarjassa Eemil Lehtoranta oli neljäs ja Niko Heikkilä kuudes.

N12-sarjassa Karoliina Ojala oli jälleen kovassa vireessä. Lauantain tempovoitto ei paljoa jaloissa painanut ja hän polki kolmen tytön kärkijoukossa maaliin. Loppukirissä isokokoinen CCH:n Venla Hirvenoja oli odotetusti vahvin ajalla 47.29. Karoliina polki komeasti hopeaa ajalla 47.40. M10-sarjassa Aabel Lehtorannan tämän vuoden voittoputki katkesi, kun IK-32:n Waldemar Aintila polki 10 km:n ykköseksi ajalla 23.37. Hieman köhästä kärsinyt Lehtoranta polki hopeaa ajalla 23.47.

Päivän lappilaisyllätys nähtiin N16-sarjan 42 km:n ajossa, jossa kemijärveläinen Minttu Ojala taisteli hienosti pronssille. Kilpailun ykkösajaja Kälviän Anna Lahti karkasi odotetusti voittoon ajalla 1.18.50. Seinäjoen Pauliina Niemelä pääsi myös irrottautumaan pääjoukosta hopeasijalle. Minttu huomasi myös tilaisuutensa tulleen ja mäkiosuudella lähti tiukasti irti ja pystyi yksin ajaen pitämään kolmannen sijan ajalla 1.22.16 saavuttaen näin ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin pyöräilyssä lauantain joukkuemitalin lisäksi. OPP:n toinen kemijärveläisajaja Ella Lahtela kiri hienosti neljännelle sijalle, joten tyttöjen esitys oli todella hieno.

N14-sarjan 20 km:n matkalla Iina Väyrynen oli yhdessä Neea Huikurin kanssa kärjessä vielä 100 metriä ennen maalia. Iinan lauantaina krampannut jalka ei kuitenkaan kestänyt loppukiriä vaan hän joutui rullailemaan kuudenneksi. Neea sijoittui viidenneksi. Voittajaksi pääjoukon kirissä polki Seinäjoen Ella Mäki-Jouppila ajalla 41.34.