OPP:n ajajilla menestystä Norjassa 23.-24.6.2012

Karasjokk/Sirma

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat olivat juhannuksen kilpailureissulla Pohjois-Norjassa, jossa järjestettiin kaksipäiväiset kansainväliset Polaris Grand Prix -maantieajot.  Juhannuspäivänä ajettiin Karasjoen seudulla maalin ollessa Karasjoen Rica-hotellin vieressä ja sunnuntaina oli ajo Karasjoelta Sirmaan Tenojokivartta myöten.

Lauantaina oli mäkinen etappi Lakselvistä Karasjoelle, jossa yleinen ja M18-sarja ajoi 75 km:n matkan. OPP:n ajajista sekä Joonatan Anttila että Iiro Väyrynen ajoivat pitkään pääjoukon mukana, kunnes n. 60 km:n kohdalla Anttilan pyörän etuvaihtaja rikkoutui ja hän joutui keskeyttämään kisan. Lopun nousuissa yleisen sarjan ajajista muutaman ajajan joukko karkasi ja kärkijoukon voittoon ajoi M40-sarjan Norjan Stein Joks ajalla 1.57.44. Iiro Väyrynen tuli maaliin kolmisen minuuttia myöhemmin voittaen loppukirissä Venäjän Dmitri Zhiznenkon ja samalla M18-sarjan ajalla 2.01.34.

N14-sarja ajoi 50 km:n maantieajon, jonka voitti OPP:n Iina Väyrynen ajalla 1.54.08 seurakaveri Neea Huikurin ollessa toinen ajalla 1.58.24. M16-sarjan 50 km:n maantieajossa OPP:n Severi Huhtala oli toinen ajalla 1.46.10 samoin kuin N16-sarjan Minttu Ojala ajalla 1.58.27. N12-sarjan 20 km:n maantieajossa voittoon polki OPP:n Karoliina Ojala ajalla 44.37. N40-sarjan Kaisa Ojala oli neljäs ajalla 2.04.42.

Sununtaina oli elitellä, M18 sekä muilla aikuisten sarjoilla matkana 130 km:n maantieajo Tenojoki vartta pitkin Karasjoelta Sirmaan. Reitti oli miltei koko ajan ylämäkeä tai vastaavasti alamäkeä. OPP:n ajajista epäonninen oli tällä kertaa Iiro Väyrynen, jonka pyörästä katkesivat ketjut 35 km:n kohdalla. Väyrynen sai varapyörän ja onnistui vielä ajamaan takaisin pääjoukkoon, mutta voimat katosivat yksin ajaessa niin paljon, että hän putosi Anttilan ja Zhiznenkon kyydistä ja joutui 100 km:n jälkeen keskeyttämään. Eliten kärki karkasi jälleen loppumatkalla raskaissa nousuissa ja jatkuvissa irtiottoyrityksissä. Eliten ja koko kisan voittoon polki lopulta Norjan Áike Niillas Peder Selfors ajalla 3.28.08.

M18-sarjan Joonatan Anttila ja Venäjän Dmitri Zhiznenko ajoivat vuorovedolla viimeiset 30 km. Noin 1 km ennen maalia Anttila teki rajun nykäyksen ja pystyi kirimään M18-sarjan voittoon ajalla 3.51.20. Zhiznenko hävisi kaksi sekuntia. N14-sarjan 70 km:n matkalla Iina Väyrynen oli jälleen ykkönen ajalla 2.16.23 ja Neea Huikuri toinen ajalla 2.22.01. N16-sarjassa Minttu Ojala polki nyt voittoon ajalla 2.10.23. M16-sarjassa Severi Huhtala polki toiseksi ajalla 2.08.38 ja N40-sarjassa Kaisa Ojala oli niinikään toinen ajalla 2.22.03. N12-sarjan 20 km:n matkalla Karoliina Ojala polki jälleen voittoon ajalla 46.52.