Kurvinen miesten sarjan 28. Ranskan Valloiressa 4.-5.8.2012

Suomi joukkuekisan neljäs

Valloire, Ranska

Maastopyöräilyn enduron ensimmäinen kilpailupäivä lauantaina Ranskan Valloiressa ajettiin pitkillä ja rankoilla reiteillä. Erikoiskokeilla joutui polkemaan enemmän kuin edellisessä Sauzen kisassa ja tarjolla oli paikoitellen jopa ylämäkeäkin. Päivän ensimmäinen erikoiskoe ajettiin aluksi kolmeen kertaan.

Päivän toinen ek oli noin 13 km pitkä ja vertikaalimetrejä tiputettiin 1700 metriä. Tällä osuudella oli kisan rankin osuus, miltei loputtomalta tuntuvaa jyrkähköä kurvailua vanhaa hevospolkua pitkin. Suomalaisista parhaiten ajoi OPP:n Ari Kurvinen, joka sijoittui lauantain erikoiskokeilla miesten sarjassa sijalle 29. ja kaikkien sarjojen yhteistuloksissa 34. sijalle. Kurvisen lauantain kokonaisaika oli 1.14.57. OPP:n toinen edustaja Juho Pusa ajoi myös hyvin sijoittuen sijalle 84. yli 330:n osallistujan joukossa ja miesten kisassa sijalle 78. Pusan aika oli 1.20.33. Ensimmäisen päivän jälkeen miesten sarjan kärjessä oli kymmenen kotireiteillä ajavaa ranskalaista. Kärjessä oli Nicolas Lau ajalla 1.06.55.

Sunnuntain kilpailua siivitti aamupäivällä paikalle iskenyt ukkoskuuro. Kärkipään kuskit ja maajoukkueet kerkesivät jo mäen päälle, kunnes sade, salamat ja olematon näkyvyys estivät kisan 1. ek:n ajamisen, ja turvallisuussyistä ajajat komennettiin takaisin kylään. Kelin selvittyä hieman, kisan jury päätti ajattaa päivän erikoiskokeen alemmasta lähtöpisteestä, joka oli paremmin suojassa ukkoselta. Loppujen lopuksi kaiken arpomisen jälkeen kaikki ajoivat kyseisen lyhennetyn pätkän kahteen kertaan ja yhteislähtö peruutettiin kokonaan.

Sateen siivittämänä erikoiskokeella rapa hieman roiskui, mutta varsinaista mutarallia ei kuitenkaan nähty. Koska päivän kaksi erikoiskoetta olivat varsin lyhyitä, ei niillä kyetty kovin suuria eroja saamaan lopputuloksiin. Miesten sarjan kokonaiskilpailun kärki pysyi samana, eli voiton vei Ranskan Nicolas Lau ajalla 1.26.08, toisena oli Rémy Absalon 1.27.19 ja kolmantena Nicolas Quere ajalla 1.27.47. Suomalaisista Ari Kurvinen paransi kokonaissijoitustaan tässä kivikovassa seurassa vielä yhdellä pykälällä ollen lopputuloksissa kaikki sarjat huomioiden 33. ja miesten kilpailussa 28. ajalla 1.36.22.  Juho Pusa paransi vauhtiaan Italian kilpailusta huimasti ja sijoittui miesten kisassa hienosti sijalle 62. ja kaikkien sarjojen yhteistuloksissa sijalle 83. Pusan kokonaisaika oli 1.44.07.

Joukkuekisan epävirallisen maailmanmestaruuden (Trophy of Nations), jossa mukaan laskettiin myös Italian osakilpailun tulokset, miesten sarjan voitti Ranska, toisena Italia ja kolmantena Irlanti. Suomen joukkue petrasi hiukan Italian osakilpailusta ja sijoittui neljänneksi. Naisten sarjassa Ranska vei odotetusti voiton, Italia oli toisena ja Suomi kolmantena.

Ari Kurvinen (Kuva: Kalevi Mikkonen)