Maratonajon (XCM) Suomen mestaruuskilpailut Nivalan Pyssymäellä 9.9.2017

Niko Heikkilä polki jälleen Suomen mestariksi!

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Nivala 9.9.2017

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä polki jälleen yhden Suomen mestaruuden lisää voittaessaan lauantaina Nivalassa järjestetyn maratonajon M18-sarjan 50 km:n Suomen mestaruuden. Nikon voittoaika oli 2.19.22,1. Reitti oli paikoitellen mutainen, kun välillä tihuutti vettä.

Nikon kisa lähti käyntiin loistavasti, sillä hän ajoi ensimmäisen kierroksen ihan elite-sarjan miesten kanssa kärkiporukassa. Ennen toista kierrosta tapahtui kuitenkin rengasrikko ja Niko joutui juosten taluttamaan pyörän huoltopaikalle, jossa Hannu vaihtoi uuden renkaan. Ennen rengasrikkoa Niko oli omassa sarjassaan kaksi minuuttia edellä toisena olevaa Jere Haraa. Kun Niko pääsi taas takaa-ajoon, Jere oli päässyt minuutin etumatkalle. Niko ei kuitenkaan häkeltynyt vaan ajoi varsin nopeasti ja päättäväisesti Jeren kiinni ja pian ohikin. Tämän jälkeen loppumatka sujui hyvin eikä Nikolla ollut enää mitään ongelmia päästä maaliin. Toiseksi polki Jere Hara ajalla 2.24.42 ja kolmanneksi Joona Perälä ajalla 2.29.41.

Tähän kilpailuun todella kovan treenijakson tehnyt Niko kommentoi kisaa: "Alkumatka sujui tosi hyvin. Pysyin ihan helposti eliten kärjen mukana rengasrikkoon asti. Kun rengas meni, huusin kavereille, että ilmoittavat ohi mennessään tiedon huoltopaikalle. Sitten juoksin ja talutin pyörää niin lujaa kuin pääsin. Se laittoi vähän sykkeen kohoamaan, mutta kun sain renkaan vaihdettua, pääsin taas hyvään rytmiin kiinni eikä ollut vaikeuksia ajaa Jere kiinni ja ohi. Loppumatka sujui ongelmitta. Eniten harmittaa se, että olisi ollut kiva ajaa eliten kärjen kanssa niin pitkään kuin mahdollista."

Tämä oli Nikon, joka täyttää 16 vuotta joulukuussa, jo viides henkilökohtainen SM-kultamitali tämän vuoden M16- ja M18-sarjoissa. Lisäksi hänellä on yksi joukkuekilpailun kultamitali maantieltä ja yksi hopeamitali M18-sarjan maastoajosta.

Miesten eliten 75 km:n kisassa OPP:n Mikko Mäki-Iso oli 17. (KM)