Kati Mansikkasalo-Jurvelin naisten sarjan voittaja!

Kati Mansikkasalo-Jurvelin aloitti viime vuoden voiton puolustamisen voitolla!

Seliina Manninen ajoi jälleen hienosti.

Eero Merenkukka ja Juuso Ylipahkala kävivät tiukan kamppailun voitosta. Eero oli loppumetreillä hieman nopeampi.

Tervola 1.7.2017

Ounaksen Pyörä-Poikien maastopyöräilyn viisiosainen Rovaniemi-cup käynnistyi lauantaina tuulimyllyjen katveessa Tervolan Varevaaralla ajetussa osakilpailussa. Kisa saatiin viedä läpi ihanteellisissa oloissa lämpötilan ollessa +24 astetta. OPP:n Tervolan osasto Hanna Hedmanin johdolla oli jälleen luonut loistavat puitteet kisalle. Kisan ohessa saatiin nauttia makkaroista, lohivoileivistä, monenlaisista leivonnaisista, virvokkeista ja karkeista. Louen Erämiesten maja saunoineen oli kisaajien ja yleisön käytössä.

Itse kilpailuissa pitkä reitti oli jälleen varsin monipuolinen sisältäen mm. pitkän ja vaativan nousun, soratieosuutta ja metsäpolkuja. Lasten lyhyempi ja lyhin reitti puolestaan olivat ajajien taidoille sopivia polkureittejä. Kilpailuun osallistui mukavasti 40 ajajaa.

Miesten viiden kierroksen (13,5 km) kisassa kolme kärki karkasi ensimmäisellä pitkällä mäkiosuudella. Puolentoista vuoden kilpailutauolta palannut Heikki Haaparanta otti kärkipaikan ja peesissä ajoivat Mikko Mäki-Iso ja Joonas Salmi. Vesa-Pekka Jurvelin, Hannu Jänkälä ja muut joutuivat antamaan jo pikkuhiljaa väliä kärkikolmikkoon. Miesten kärki ajoi Heikin vetäessä joukkoa samassa järjestyksessä aina neljännen kierroksen puolivälin jälkeen tulleeseen pikku nousuun asti, jolloin 18-vuotias Joonas Salmi teki ratkaisevan irtioton saaden heti 10-15 metriä kaulaa muihin. Joonas teki eroa myös laskuosuudella ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa oli kolmisenkymmentä metriä. Pitkään nousuun Joonas pisti vielä lisää pökköä pesään ja ero Heikkiin ja vielä kauempana olevaan Mikkoon kasvoi jo reilusti. Pitkän maantielaskun jälkeen eroa oli jo parisataa metriä ja Joonas saattoi helposti polkea kisan voittoon ajalla 41.10. Heikki polki toiseksi ajalla 41.51 ja Mikko kolmanneksi ajalla 42.03.

Naisten 13,5 km:n voittoon polki viime vuoden Rovaniemi-cupin voittaja Kati Mansikkasalo-Jurvelin ajalla 48.51. Muita naisten sarjan ajajia ei tällä kertaa ollut ajossa mukana. N16-sarjassa Elli Hedman, N14-sarjassa Seliina Manninen ja N12-sarjassa Anni Tapio polkivat myös näyttävästi voittoon. Nuorten ja lasten sarjoissa muita voittajia olivat: Niila Maaninka (M14), Eero Merenkukka (M12), Aada Virta (N10, Joel Tapio (M10), Jesper Torkell (M8), Joona Ylipahkala (M6) ja Iina Jurvelin (N6).

Rovaniemi-cup jatkuu 19.7. Rovaniemellä ajettavalla Pikku-Olkan osakilpailulla. (KM)

Tulokset:

Pitkä reitti:

Miehet 13,5 km: 1) Joonas Salmi OPP 41.10, 2) Heikki Haaparanta OPP 41.51, 3) Mikko Mäki-Iso OPP 42.03, 4) Vesa-Pekka Jurvelin OPP 44.11, 5) Hannu Jänkälä OPP 44.57, 6) Tommi Haapakangas OPP 47.15, 7) Joonatan Anttila OPP 48.01, 8) Antti Kulmala OPP 51.15, 9) Jari Virta OPP 51.38, 10) Markku Väyrynen OPP 52.48, 11) Ville Autio OPP 57.42, 12) Jouko Torkell -3 kierrosta.

Naiset 13,5 km: 1) Kati Mansikkasalo-Jurvelin OPP 48.51.

N16 8,1 km: 1) Elli Hedman OPP 29.20.

M14 8,1 km: 1) Niila Maaninka OPP 37.46.

N14 5,5 km: 1) Seliina Manninen OPP 23.53.

M12 5,5 km: 1) Eero Merenkukka OPP 24.21, 2) Juuso Ylipahkala OPP 24.24, 3) Tuukka Posio OPP 25.10, 4) Johannes Kesti OPP 28.16, 5) Toivo Korjonen OPP 30.03, 6) Aaro Väyrynen OPP 34.37, -) Anttu Kemppainen OPP DNF.

N12 2,7 km: 1) Anni Tapio OPP 12.37, 2) Emma Välimaa OPP 17.28.