OPP:n Kammi XCO 4.7.2018 Pikku-Olkkavaarassa Rovaniemellä

Aabel Lehtoranta ja Elli Hedman Kammi XCO:n ykköset

Elli Hedman.

Kakkoslähdön starttikiihdytys.

Pienimpien sarjan lähtö. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 4.7.2018

Ounaksen Pyörä-Poikien Kammi XCO ajettiin keskiviikkoiltana kammin ja Pikku-Olkkavaaran maastossa loistavassa kesäsäässä. Lämmin +20 asteen lämpö helli osallistujia ja yleisöä. Ratamestari Pekka Välimaa oli merkinnyt maastoon hyvin ajettavat reitit, joissa oli mahdollisuus ajaa todella nopeaa vauhtia. Yksi tekninen lyhyt kivikko-osuus oli pitemmällä reitillä.

Pitemmän reitin kisan 12,4 kilometrin (4 kierrosta) ajossa matkaan lähdettiin Heikki Tormilaisen johdolla. Hän kuitenkin ajoi hetkeksi harhaan jo ensimmäisellä kierroksella ja teloi hieman pyöräänsäkin, joten heti perässä tulleet Mikko Mäki-Iso ja Aabel Lehtoranta saivat heti kiskottua reilun eron Heikkiin. Mikko veti sen jälkeen koko ajan varsin reipasta vauhtia, mutta Aabel pysyi hyvin peesissä. Viimeisellä kierroksella ratkaisu tapahtui kivikko-osuudella, jossa Mikon pyörän takavaihtaja iski kiveen ja pyörä rikkoutui saman tien. Näin hänen oli keskeytettävä. Aabel jatkoi tämän jälkeen maaliin yksikseen voittaen kisan ajalla 30.48.

"Pysyin vaikeuksitta Mikon peesissä ja ajattelin että kisa menee loppukiriin. Minulla ei kuitenkaan matkan aikana oikein riittänyt vauhtia ohitukseen tai irtiottoon, mutta kisa ratkesi sitten Mikon pyörärikkoon.", Aabel kertoi kisan jälkeen. Aabelin seuraava kilpailu on Ruotsin Tidaholmin U6-etappiajo.

Naisten sarjassa Elli Hedman otti heti kärkipaikan ja Kati Mansikkasalo-Jurvelin jäi aluksi muutaman kymmenen metrin päähän. Matkan varrella Elli lisäsi vauhtia ja ero kasvoi, kunnes Katinkin ajo päättyi pyörärikkoon. Elli polki voittajana maaliin hyvällä ajalla 35.00. N14-sarjan ajajista Seliina Manninen oli jälleen nopein ja piti ihan hyvää vauhtia muidenkin sarjojen ajajiin verrattuna. Muita sarjojensa voittajia olivat: Anttu Kemppainen (M14), Tuukka Posio (M12), Joel Tapio (M10), Lumia Nurmela (N10), Elias Hyypiö (M8), Lilli Haataja (N8), Aleksi Siivola (M6) ja Iina Jurvelin (N6). (KM)

Tulokset:

Miehet 12,4 km: 1) Aabel Lehtoranta OPP 30.48, 2) Heikki Tormilainen OPP 32.17, 3) Vesa-Pekka Jurvelin OPP 33.13, 4) Joni Haataja OPP 34.08, 5) Eemil Lehtoranta OPP 39.18, 6) Kalle Tapio OPP 40,21, 7) Jaakko Ylikulju OPP 41.04, -) Mikko Mäki-Iso OPP dnf.

Naiset 12,4 km: 1) Elli Hedman OPP 35.00, -) Kati Mansikkasalo-Jurvelin OPP dnf.

M14 9,3 km: 1) Anttu Kemppainen 34.07.

N14 9,3 km: 1) Seliina Manninen OPP 30.04, 2) Anni Tapio OPP 31.50, 3) Emma Välimaa OPP 44.51.

M12 6,2 km: 1) Tuukka Posio OPP 20.29.

M10 3,1 km: 1) Joel Tapio OPP 12.13, 2) Topi Rinne OPP 13.26, 3) Elias Hyypiö OPP 13.28, 4) Veikka Virtanen OPP 17.36.

N10 3,1 km: 1) Lumia Nurmela OPP 14.13.

M8 2,2 km: 1) Elias Hyypiö OPP 7.23.

N8 2,2 km: 1) Lilli Haataja OPP 9.47.

M6 1,1 km: 1) Aleksi Siivola OPP 6.36, 2) Roni Jurvelin OPP 12.13, -) Lappi Nurmela  dnf.

N6 1,1 km: 1) Iina Jurvelin OPP 5.38, 2) Olivia Haavikko 12.31.