Polaris GP 21.-22.7 2018 Norjan Tanassa/Sirmassa

(Kuva: Sirma IL)

(Kuva: Markku Väyrynen)

Tenonlaakson pohjoisrannalla Sirmassa ajettiin kolme eri kilpailua kattanut maantieviikonloppu. Tällä kertaa suomalaisten menestyspaineet kasattiin norjalaisittain hankalasti lausuttavan Väyrysen perheen harteille.

Lauantain kisat käynnistyivät tempolla, jossa suomalaisedustus oli suhteessa parhainta. Aaro rynnisti hurjasti tasaisella reitillä ja menetti korkeimman podiumpaikan sekunnin erolla sijoittuen toiseksi. Markkuakin koeteltiin, sillä hyvin sujuneen tempoilun jälkeen kello tyrkkäsi pois palkintopallilta kahden sekunnin erolla. Eero ainoana sarjassaan osasi maaliin ja voitti. Vihdoinkin happi alkaa tälle kesälle kulkemaan.

Sunnuntaina Pohjois-Euroopan eräällä kauneimmista reiteistä ajettiin 92 km:n maantieajo. Vesisade oli käsittämättömän kuumaa. Kuuma tienpinta lämmitti vettä vielä lisää. Olo oli kuin olisi ajanut kolmatta tuntia kuuman suihkun alla! (MV)

Tulokset:

M50 10 km:n tempo: 1) Andrei Lobatskov Venäjä 14.32,0, 2) Per Torleiv Ravna Norja 14.40,0, 3) Svein-Are Hansen Norja 15.02,0, 4) Markku Väyrynen OPP 15.04,0.

M14 5 km:n tempo: 1) Iver Thude Petterson Norja 9.13,0, 2) Aaro Väyrynen OPP 9.14,0, 3) Nils Jovnna Gaup Norja 9.35,0.

M10 5 km:n tempo: 1) Eero Väyrynen OPP 11.03,0.

M50 kortteliajo: 1) Per Torleiv Ravna Norja 26.05, 2) Markku Väyrynen OPP 26.09.

M14 kortteliajo: 1) Iver Thude Petterson Norja 19.55, 2) Nils Jovnna Gaup Norja 19.59, 3) Aaro Väyrynen OPP 20.01..

M10 kortteliajo: 1) Eero Väyrynen OPP 22.12.

M50 90 km:n maantieajo: 1) Per Torleiv Ravna Norja 2.20.57, 2) Svein-Are Hansen Norja 2.27.08, 3) Andrei Lobatskov Venäjä 2.27.13...5) Markku Väyrynen OPP 2.37.40.

M14 20 km:n maantieajo: 1) Iver Thude Petterson Norja 39.10, 2) Nils Jovnna Gaup Norja 39.29, 3) Aaro Väyrynen OPP 39.36.

M10: 10 km:n maantieajo: 1) Eero Väyrynen OPP 50.20.