Cycli XCO 15.7.2017 Seinäjoella

Niko Heikkilä voitti Cycli XCO:n M18-sarjan Seinäjoella!

(Kuvat: Nea Heikkilä)

Seinäjoki 15.7.2017

OPP:n Niko Heikkilä oli jälleen kovassa vauhdissa tällä kertaa maastopyörän selässä lauantaina Seinäjoella ajetussa Cycli XCO-kisassa. Niko starttasi M18-sarjassa, jotta sai kunnon startin ja kunnon vastusta viikon päästä ajettavia SM-kisoja varten. M18 ajoi samassa lähdössä mm. eliten kanssa, joskin elite ajoi yhden kierroksen enemmän.

Lähdössä oli tuttuun tapaan säpinää, kun monta kymmentä ajajaa säntäsi matkaan. Niko jäi hieman jalkoihin ja paljon ajajia kiilasi reilusti edelle. Pikku hiljaa ensimmäisen kierroksen aikana Niko hivuttautui lähemmäksi kärkeä. M18-sarjan kova tykki Jere Hara, joka oli jonkin verran edellä Nikoa, tuli ensimmäisen kierroksen lopulla selkä edellä vastaan ja uudelle kierrokselle mentäessä Niko sujahti vauhdilla hänen ohitseen teknisellä osuudella. Sen jälkeen Niko karkasi häneltä ollen M18-sarjan kärjessä.

Viimeiset kolme neljä kierrosta Niko ajeli elite-kuskien kanssa. Väsyneitä eliten ajajia tuli selkä edellä vastaan ja Nikon viimeisellä kierroksella hän jätti myös mukanaan olleet eliten ajajat taakseen. Niko olisi eliten kisassa kamppaillut helposti 4-5:n joukkoon sijoittumisesta, sillä hänellä oli runsaasti voimia jäljellä ja hyvä ajofiilis. M18-sarjan voitto kaikkien viiden kierroksen ajajien nopeimmalla ajalla oli kuitenkin ihan riittävä suoritus tälle kisapäivälle. Nikon loppuaika oli 23 km:n kisassa 1.06.40. Toiseksi polkenut Jere Hara hävisi lopulta vajaat viisi minuuttia.

Niko kertoi kuulumisiaan kisan jälkeen: "XCO-rata poikkesi hiukan viimevuotisesta ja oli aurinkoisen sään ansiosta paljon kuivempi. Kisakuskeja oli mukavasti paikalla ja tunnelma oli korkealla. Ensimmäinen kierros oli hieman vaikea, kun täytyi ohitella koko ajan päästäkseen lähemmäs kärkeä, mutta sen jälkeen ajaminen tuntui todella hyvältä ja jalat toimivat oikein hyvin. Myös pyörä toimi hyvin. Olisi helposti voinut ajaa vielä sen yhden kierroksen lisää eliten mukana. Kisajärjestelyt olivat oikein hyvät ja muutenkin Seinäjoelta jäi hyvä fiilis. Seuraavaksi menemme kotimatkalla sunnuntaiksi Nivalaan tutustumaan syyskuussa ajettavaan SM-maratonreittiin Kittilän Kustin ja reitin ratamestarin Jukka Kivirannan johdolla. Saan tästäkin reitistä hyvät tiedot, jotta voimme valmentajan kanssa harjoitella sen kisan yksityiskohtia kotinurkilla." (KM)