Niko voitti hallijuoksun omalla ennätyksellään!

(Kuva: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 11.2.2017

OPP:n Niko Heikkilä voitti lauantaina juostun RDS:n talvisarjajuoksun 3000 metrin kilpailun Lapin Urheiluopistolla. Pari kuukautta sitten 15 vuotta täyttänyt Niko voitti oman sarjansa (M17) ja oli ykkönen myös kaikki juoksijat huomioiden. Nikon voittoaika oli oma ennätys 9.56,29, jolla hän paransi vuoden takaista ennätystään yhdeksän sekuntia. Väliaikana Niko kellotti 2000 metriä aikaan 6.40,0.

Kisa juostiin jo klo 9.30, eikä Nikon kisavire ollut muutenkaan tällä kertaa ihan paras mahdollinen. Mahdollisuudet kovempaan aikaan menivät jo ensimmäisen parinsadan metrin kierroksen aikana, kun se lönköteltiin 7-8 sekuntia Nikon aikataulua hitaampaa vauhtia. Toisella kierroksella Niko lähti vauhdilla kärkeen ja veti yksin koko matkan ajan. Niko pystyi kuitenkin tihentämään tahtia koko ajan ja loppua kohti vauhti parani niin paljon, että oma ennätys ja 10 minuutin alitus syntyi hieman "huonompana päivänäkin". Toisena maaliin pinkoi miesten yleisen sarjan voittanut Lieven de Rycke, jonka aika oli 10.03,07. (KM)