Niko voitti sekä M16- että M18-sarjan Liedossa!

(Kuva: Hannu Heikkilä)

Lieto 30.4.2017

OPP:n Niko Heikkilä voitti sekä M16- että M18-sarjojen lähdöt Liedossa vappuaattona ajetuissa maastopyöräilykilpailuissa (xco). Ensin Niko polki oman M16-sarjan 11,4 km:n kisassa ylivoimaiseen voittoon ajalla 45.26. Seuraavaan lähtöön oli vain vajaat kolme varttia aikaa, mutta Niko osallistui siihenkin ja voitti tämänkin kisan ajalla 1.38.09.

Liedossa oli varsin kehno sää ja luntakin oli satanut viitisen senttiä. Kisa ajettiin Lietoon erityisesti tehdyllä maastopyöräilyreitillä, jossa oli hyvin nousuosuuksia ja myös liukasta kallio-osuutta. M16-sarjan kilpailussa Niko otti kärkipaikan ensimmäisen kilometrin aikana eikä luovuttanut sitä enää pois vaan päinvastoin lisäsi niin paljon vauhtia, että kilpakumppanit jäivät kauaksi. Loppua kohti hän saattoi hieman himmailla.

Niko päätti ylituomarin luvalla osallistua myös M18-sarjan 22,8 km:n kilpailuun. Sitä ennen piti kuitenkin vaihtaa kaikki kuivat ja puhtaat vaatteet päälle ja huoltajan pestä paksussa ravassa oleva pyörä. Tämä sarja lähti matkaan yhtä aikaa eliten ja ikämiesluokkien kanssa. Puolimatkaan saakka reitti oli vielä kohtalaisen ajettava, mutta koko ajan paheneva lumen sulamisesta aiheutunut lieju teki reitistä erittäin vaikeasti ajettavan ja raskaan. Niko aloitti hieman tavallista rauhallisemmin edellisen ajon vielä painaessa jaloissa. Pikku hiljaa hän nousi oman sarjansa kärkeen ja ohitteli koko ajan muiden sarjojen ajajia pitkin matkaa. Vain kahdeksan aikuisten sarjojen parasta ajajaa ehti maaliin ennen häntä. Maalissa Niko oli erittäin rapainen mutta hyvävoimainen. (KM)