Rukan tunturiajot Kuusamossa 2.9.2017

Niko miesten sarjan kolmas Rukalla!

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Ruka 2.9.2017

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä osallistui lauantaina Kuusamon Rukalla ajettuihin Rukan tunturiajojen maratonpyöräilyn miesten sarjan 60 km:n ajoon. Kisa ajettiin hyvin koleassa sadesäässä ja reitti, jossa oli nousua kiitettävästi, oli paikoitellen erittäin mutainen ja raskas.

Miesten sarjan kärki lähti heti paukusta kovaa vauhtia lievään alamäkeen. Kevyempirakenteinen Niko jäi jonkin verran ensimmäisillä kilometreillä, kunnes hän ajoi kärjen vauhdista pudonneen Matti Tahkolan kiinni ja ajoi sitten hänen kanssaan pari ensimmäistä kierrosta. Oulun kova parivaljakko Juha Kangaskokko ja Kusti Kittilä menivät omaa vauhtiaan  ja ensimmäisen 20 km:n kierroksen väliaika oli heillä n. 58.37. Kolmantena polki Oulun Kalle Kauppinen vajaat pari minuuttia kärjestä ja viidentenä Niko vajaat kolme minuuttia kärjestä.

Toisella kierroksella johdossa olleen Kangaskokon pyörästä meni kumi puhki ja hän joutui huoltohommiin. Kittilä jäi yksin kärkeen. Niko ja hänen kanssaan ajanut Tahkola olivat kierroksen täyttyessä yhdeksän minuuttia kärjestä ja kolme minuuttia Kauppisesta. Kangaskokko yritti vielä jatkaa, mutta joutui keskeyttämään. Viimeisellä kierroksella Nikon vauhti pysyi hyvin samassa tahdissa kuin edellisellä kierroksella, mutta muilla ajajilla vauhti hidastui huomattavasti. Kusti Kittilä ajoi vaivattomasti voittoon ajalla 3.00.34,1. Kalle Kauppinen piti kakkossijansa ajalla 3.10.23,2. Niko ajoi häntä yli minuutilla kiinni ja sijoittui hienosti kolmanneksi ajalla 3.12.37,9.

Nikon kommentit kisasta: "Alussa jäin vähän liikaa, kun kärki veti tosi lujaa tuon alun. Jalat meni huonon verryttelyn takia ihan hapoille, mutta pikkuhiljaa ajo alkoi sujua paremmin. Kun ajoin Tahkolan kiinni, niin pysyin hänen matkassaan toisen kierroksen loppuun asti. Viimeisellä kierroksella kaveri jäi, mutta kakkossijaan oli liikaa matkaa, vaikka ajo hyvin sujuikin." Nikon seuraava kova kisa on ensi lauantaina Nivalassa ajettava M18-sarjan SM-maratonajo. (KM)