Niko Heikkilä miesten sarjan neljäs Syöte MTB:ssä!

Marko Törmänen, Niko ja Juha Leinonen.

(Kuvat: Nea Heikkilä)

Syöte 5.8.2017

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajia osallistui lauantaina ajettuun Syöte MTB -maratonajoon. OPP:n Niko Heikkilä sai edellispäivänä viestin, että voisi osallistua kisaan peruutuspaikalle. Niko päätti ajaa miesten sarjan 60 km:n matkan, joka palveli valmistautumista maratonajon SM-kisoja silmällä pitäen. Alkumatkasta Niko ajoi kymmenen sakissa parin muun ajajan kanssa. Nikon vauhti oli kuitenkin nousujohteista ja loppumatkasta hän ajoi kiinni ja ohi muutaman edellä ajaneen. Viimeiset kymmenen kilometriä Niko ajoi melkein samaa vauhtia kuin kisan voittanut Juha Kangaskokko, sillä eroa kärkeen ei enää viimeisellä kympillä tullut paljoa lisää. Kakkos- ja kolmossijan ajajia Niko saavutti viimeisellä kympillä pari-kolme minuuttia eikä kolmas sija jäänyt lopulta kuin 25 sekunnin päähän, vaikka matkalla eroa oli jopa kolmisen minuuttia. Niko sijoittui kisassa hienosti neljänneksi ajalla 3.07.08. OTC:n Juha Kangaskokon voittoaika oli 3.00.32.

Niko kertoi kisan jälkeen: "Tähän kisaan valmistautuminen jäi heikoksi, kun ei ollut aikaa tutustua reittiin. Alussa ensimmäiset viisi kilometriä tuntuivat hieman raskailta, mutta sen jälkeen ajo sujui koko ajan paremmin ja paremmin. Lopussa oli jo tosi hyvä fiilis, ja olisi helposti voinut ajaa vaikka kuinka pitkään. Ajoin kisan myös uudella Crocin täysjoustopyörällä, joka oli alla eka kertaa. Sain pyörän vasta edellisenä päivänä. Hiekkatiepätkillä ja helpoilla osuuksilla täpäristä ei ollut hyötyä, mutta juurakkoisilla poluilla oli hyvä ajaa. Pyörä toimi hyvin koko ajan. Säädötkin saatiin aika hyvin kohdalleen."

M40-sarjan 60 km:n kisassa OPP:n Heikki Tormilainen sijoittui 11. sijalle ajalla 3.36.32 ja naisten sarjassa OPP:n Hanna Tormilainen sijoittui 7. sijalle ajalla 4.35.41. M40-sarjan voitti OTC:n Marko Törmänen ajalla 3.08.43 ja naisten sarjan rovaniemeläinen Johanna Alppi ajalla 4.02.44. OPP:n Joel Salmela sijoittui M18-sarjan 32 km:n ajossa kahdeksanneksi ajalla 2.37.07. (KM)