Tahko MTB Nilsiän Tahkovuorella 1.7.2017

Niko Heikkilä kolmasti palkintojen jaossa Tahkolla, Tormilainen M40-sarjan kolmas!

Nilsiä 1.7.2017

OPP:n edustajat ajoivat loistavasti lauantaina tahkovuorella ajetussa Tahko MTB -kilpailussa. Vielä 15-vuotias Niko Heikkilä polki 60 km:n maastoajossa U20-luokan toiselle sijalle ja Croc Sportsin joukkueessa, jossa ajoivat Nikon lisäksi Eemil Uitto ja Sini Alusniemi, joukkuekilpailun kolmoseksi. Joukkuetuloksissa kolmen joukkueen ajajan ajat lasketaan yhteen. Niko sijoittui myös kaikkien 60 km:n ajajien joukossa ajalla 2.43.13 peräti 10. sijalle, ja kun kisan kymmenen nopeinta kuskia palkittiin myös, niin Niko sai vierailla palkintojen jaossa kolmannenkin kerran. Kisan nopeinta vauhtia piti Suomen ehkä tämän hetken kovin maastoajaja Sasu Halme, joka on tällä kaudella jo osallistunut kahteen maailmancupin kisaan sijoituksilla 4. ja 15. Halmeen voittoaika oli 2.25.32. Niko hävisi Halmeelle vain 17.41 60 km:n matkalla, joten kova oli Nikon vauhti.

Nikon kertoi kisasta: "Lähtöpaikka ei ollut paras mahdollinen monisatapäisen lähtijäjoukon keskellä. Lämmittelyn vuoksi saavuin lähtöpaikalle hieman myöhässä. Tilanne korjaantui ensimmäisen parin kilometrin aikana taisteltuani itseni kärkiporukkaan. Alun sähinän jälkeen ajajat alkoivat ryhmittyä pienemmiksi letkoiksi. Samassa lähdössä oli 120 km:n ajajat kärjessä Henkka ja Kusti, joiden perässä pysyin Kinahmin metsäosuuksille asti. Rajujen nousujen ja laskujen sekä pitkän hiekkatieosuuden myötä erot alkoivat kasvaa. Jäykkäperällä oli hieman annettava periksi pitkissä teknisissä alamäissä. Puolen välin jälkeen ajoin yksin. Eteen ja taakse oli minuuttien ero. Ryhmästä olisi ollut hyötyä tiepätkillä. Reitti sisälsi mukavia ylä- ja alamäkiä. Tekniset osuudet sijoittuivat pääosin alamäkiin. Reitissä tykkäsin erityisesti lopun huipentavasta El Granden noususta, eikä loppulaskukaan ollut paha. Reitti oli onneksi todella kuiva, eikä helle yltynyt älyttömäksi. Mukava kisa, ei haavereita ja huolto pelasi!"

M40-sarjan fatbike-kilpasarjassa OPP:n Heikki Tormilainen ajoi myös hyvin sijoittuen sarjassaan kolmanneksi ajalla 3.19.16. (KM)

6 Sakari Lehtinen  FIN Hyvinkään Pyöräilijät M 2:39:48 + 14:16 22.53 km/h
7 Teemu Uusi-Piuhari  FIN ProMTB/Medilaser MTB Team M 2:39:57 + 14:26 22.51 km/h
8 Dani Härginen  FIN CCH/finsad M 2:40:58 + 15:27 22.37 km/h
9 Mikko Järvinen  FIN CC Ilves M 2:41:55 + 16:23 22.24 km/h
10 Niko Heikkilä  FIN OP-P / Croc Sports U20 2:43:13 + 17:41 22.06 km/h
11 Mikko Kupiainen  FIN Team EVOC / HyPy M 2:44:22 + 18:51 21.90 km/h
12 Tomi Paavola  FIN Team EVOC M40 2:45:16 + 19:45 21.78 km/h
13 Arto Tikkala  FIN ProMTB Medilaser / Cycli M 2:45:32 + 20:00 21.75 km/h
14 Petri Syrjäläinen  FIN LaPy M 2:46:03 + 20:31 21.68 km/h
15 Jani Ikonen  FIN Joensuun pyöräilijät M40 2:47:35 + 22:03 21.48 km/h