OPP:n ajajat Varanger GP:ssä Norjassa

Joonas, Antti ja Juhani edustivat seuran värejä Vesisaaressa.

Vesisaari 3.-4.6.2017

OPP:n ajajia osallistui Norjan Vesisaaressa ajettuun Varanger GP-maantiepyöräilytapahtumaan, joka oli myös Barents-cupin osakilpailu. OPP:n ajaista Antti Kulmala ajoi miesten sarjassa ja Joonas sekä Juhani Salmi M18-sarjassa. Kylmä sää, puuskittainen kova tuuli ja sunnuntaina vielä rankka vesisade laittoi kilpailijat todelliselle koetukselle.

Lauantain 40 km:n maantieajossa voimakas sivutuuli hajotti ryhmän heti alussa. Suomalaiskolmikko oli sijoittautunut huonosti ja jäi kärkiryhmästä erilleen. Kilpailusta tulikin hyvä harjoitus sivutuuliajamisesta, joka tekee maantiepyöräilyssä peesauksen ja voimien säästämisen erittäin haastavaksi. OPP:n ajajat jäivät kuitenkin lopulta vain muutaman minuutin edellä olevasta ryhmästä. Miesten sarjan voitti Varanger Sportsklubb -seuraa edustava ammattilaisajaja Frederik Willmann ajalla 59.33. Antin aika oli 1.10.02 sijoituksen ollessa viides. Joonas Salmi ajoi M18-sarjan toiseksi ajalla 1.10.22 ja Juhani Salmi sijoittui neljänneksi ajalla 1.13.45.

Sunnuntain tempo ajettiin kaatosateessa ja kovassa tuulessa mäkisellä reitillä. 9 km:n tempoajossa Antti sijoittui miesten sarjassa neljänneksi ajalla 16.07,22 ja kokonaiskilpailussa viidenneksi. Antti ajoi M18-sarjassa Joonas Salmi ajoi mainiosti voittoon ajalla 15.54,51 ja Juhani Salmi toiseksi ajalla 16.38,99. Koska maantieajon voittanut Henrik Joks ei osallistunut tempoon, Joonas nousi kokonaiskisan voittoon ja hyvän tempon ajanut Juhani toiseksi.

Miesten sarjan kaksi kärkiajajaa olivat aivan omalla tasollaan molempina päivinä ja miesten sarjan yhteistuloksissa voittoon polki Frederik Willmann.

OPP:n kolmikolle viikonlopusta tuli hyvä harjoitus Pikku-Syötteen SM-kilpailuja ajatellen. (KM)

Varanger GB:n tulokset:

40 km:n maantieajo:

Miehet: 1) Frederik Willmann Varanger SK 59.33, 2) Dan Erik Hansen Varanger SK 59.33, 3) Ole Georg Pettersen Sirma IL 1.05.46, 4) Hans Christian Erikstad Varanger SK 1.06.23, 5) Antti Kulmala OPP 1.10.02, 6) Henrik Alexander Hvdisten Varanger SK 1.11.57, 7) Brynjar Ottesen Sirma IL 1.19.45, 8) Ole Henrik Somby Sirma IL 1.20.34.

M18: 1) Henrik Arndzen Joks Sirma IL 1.05.47, 2) Joonas Salmi OPP 1.10.22, 3) Mathias Hoftaniska Varanger SK 1.12.30, 4) Juhani Salmi OPP 1.13.45.

9 km:n tempoajo:

Miehet: 1) Frederik Willmann Varanger SK 14.11, 78, 2) Dan Erik Hansen Varanger SK 15.15,51, 3) Ole Georg Pettersen Sirma IL 15.53,84, 4) Antti Kulmala OPP 16.07,22, 5) Hans Christian Erikstad Varanger SK 16.50,24, 6) Brynjar Ottesen Sirma IL 17.46,49, 7) Henrik Alexander Hvidsten Varanger SK 17.58,94.

M18: 1) Joonas Salmi OPP 15.54,51, 2) Juhani Salmi OPP 16.38,99, 3) Mathias Hoftaniska Varanger SK 18.29,57.

Yhteistulokset:

Miehet: 1) Frederik Willmann Varanger SK, 2)  Dan Erik Hansen Varanger SK, 3) Ole Georg Pettersen Sirma IL 15.53,84, 4) Hans Christian Erikstad Varanger SK, 5) Antti Kulmala OPP, 6) Henrik Alexander Hvdisten Varanger SK, 7) Brynjar Ottesen Sirma IL.

M18: 1) Joonas Salmi OPP, 2) Juhani Salmi OPP, 3) Mathias Hoftaniska Varanger SK