Kisan naisten ja miesten sarjan voittajat.

Pienimpien lähtö.

M10/8-sarjojen lähtö. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Loue 14.7.2018

Ounaksen Pyörä-Poikien maastopyöräilysarja jatkui lauantaina Tervolan Louella Varevaaran maisemissa ajetulla kilpailulla lämpimän hiostavissa oloissa. OPP:n Tervolan osasto oli jälleen järjestänyt kisalle hienot puitteet Louen Erämiesten tilojen yhteyteen. Kisasyötävää- ja juotavaa riitti jokaiselle ja saunakin oli lämmitetty ajajien nautittavaksi kisan jälkeen. Reitit olivat aikaisemmilta vuosilta tuttuja ja vaativuutta oli mm. pitkän ja varsin pehmeän nousupolun merkeissä.

Miesten 13,5 km:n kisassa OPP:n Mikko Mäki-Iso lähti heti lähdöstä kovalla vauhdilla matkaan ja kiskoi eroa vahvalla ajolla koko matkan ajan muihin kilpakumppaneihin. Mikko polki ylivoimaiseen voittoon loistoajalla 37.36, joka on nopein aika, mitä tällä reitillä on tähän mennessä ajettu. Kilpailun kakkossijasta kisailivat Vesa-Pekka Jurvelin ja Matti Heikkala, joista Vesa-Pekka ratkaisi parilla viimeisellä kierroksella edukseen. Vesa-Pekan aika oli 42.13.

Naisten sarjassa OPP:n Elli Hedman oli myös vahvassa vireessä ja polki todella vakuuttavasti 13,5 km:n matkan neljänneksi nopeinta vauhtia kaikki sarjat huomioiden. Ellin voittoaika oli hyvä 44.40 ja on myös nopein naisten sarjan aika tällä reitillä. Muissa sarjoissa mm. Seliina Manninen (N14) ja Joel Tapio ajoivat vakuuttavan hyvin mm. viikon päästä ajettavia maastoajon ISM-kilpailuja ajatellen. (KM)

Tulokset:

Miehet 13,5 km: 1) Mikko Mäki-Iso OPP 37.36, 2) Vesa-Pekka Jurvelin OPP 42.13, 3) Matti Heikkala Kampi-Veikot 43.16, 4) Henri Silver Kampi-Veikot 45.55, 5) Jari Virta OPP 48.30, 6) Markku Väyrynen OPP 49.47, 7) Eemil Lehtoranta OPP 49.50, 8) Kalle Tapio OPP 50.27, 9) Lauri Karjalainen 51.45.

Naiset 13,5 km: 1) Elli Hedman OPP 44.40, 2) Kati Mansikkasalo-Jurvelin OPP 46.12, 3) Joanna Heiskanen - 2 kierrosta.

N14 5,4 km: 1) Seliina Manninen OPP 21.10, 2) Anni Tapio OPP 21.35, 3) Viivi Raudasoja OPP 23.42.

N12 2,7 km: 1) Aada Virta OPP 11.13.

M12 5,4 km: 1) Tuukka Posio OPP 21.30, 2) Joel Tapio OPP 25.25.

M10 2,1 km: 1) Joel Tapio OPP 8.37, 2) Eero Väyrynen OPP 9.38, 3) Elias Hyypiö OPP 9.39, -) Hugo Mattila dnf.

M8 2,1 km: 1) Lauri Tapio OPP 12.43, 2) Teo Morikawa 13.48.

N6 0,4 km: 1) Iina Jurvelin OPP 2.18, 2) Anni Heikkala 7.11.

M6 0,4 km: 1) Paavo Heikkala 2.51, 2) Kai Morikawa 3.01, 3) Roni Jurvelin OPP 4.31.