RDS:n hallisarjajuoksu 6.1.2018 Rovaniemellä

Niko juoksi ennätyksensä 9.38,32 3000 metrin kisassa

Juoksijaporukka valmiina kisaan. Kuva: Hannu Heikkilä.

Rovaniemi 6.1.2018

RDS:n talvisarjajuoksun neljäs osakilpailu juostiin lauantaina Lapin Urheiluopistolla Pohjan Koiton Loppiaishallikisojen yhteydessä. Niko Heikkilä juoksi miesten 3000 metrin toisessa erässä, sillä yleisurheilulisenssin puuttumisen takia hän ei voinut juosta ns. virallisessa kuumassa erässä.

Juoksu lähti hyvin käyntiin, kun pari ensimmäistä kierrosta vedettiin 9.30-vauhtia. Sitten kärkijuoksijan vauhti hiipui ja ensimmäinen kilometri ohitettiin vain ajassa 3.18,2, mikä oli 6-8 sekuntia Nikon aikataulua hitaampaa. Seuraavalla kierroksella kuitenkin Matti Kivelä siirtyi kärkeen ja vauhti parani selvästi. Niko pysyi hyvävoimaisena helposti peesissä. Toinen kilometri taitettiin jo 3.14, joten 2 km:n väliaika oli 6.32,3.

Viimeisille kierroksille Kivelä kiristi lisää vauhtia, mutta Niko pysyi hyvin kyydissä. Viimeinen kierros mentiinkin sitten kirivaihe päällä tosi kovaa ja ajat painuivat alle 9.40:n. Vaikka Niko yritti sinnikkäästi ohittaa, Kivelä ei antanut periksi ja pystyi ylittämään maaliviivan voittajana niukasti ennen Nikoa. Kivelän voittoaika oli 9.38,06 ja Niko juoksi sekä oman hienon ennätyksensä että uuden OPP:n ennätyksen ajallaan 9.38,32. Entinen OPP:n ennätys oli 9.41,2, jonka rikkominen oli tämän kisan tavoite. Nikon oma ennätys viime vuodelta parani noin 18 sekuntia. Viimeinen kilometri juostiin ajassa 3.06.

Nikon aika on myös Suomen M17-sarjan tämän vuoden hallitilaston 3000 metrin toiseksi paras aika, vaikkakaan se ei kaiketi pääse virallisiin tilastoihin, koska Nikolla ei ole yleisurheilulisenssiä. Suomen M17- ja 19-sarjojen tämän kauden kärkiaika 9.17,40 syntyi myös tässä samassa hallikisassa, kun Limingan Jani Juntunen juoksi virallisen kisan kakkoseksi uudella ennätyksellään. Miesten 3000 metrin juoksun voitti Limingan Samuli Husso omalla ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 9.04,46. (KM)

Niko juoksun jälkeen hyvävoimaisena. Kuva: Hannu Heikkilä