RDS:n hallisarjajuoksu 17.2.2018 Rovaniemellä

Niko juoksi loistavan ennätyksensä 9.21,93 3000 metrin kisassa Urheiluopistolla

Juoksijaporukka valmiina kisaan. Kuva: Kalevi Mikkonen.

Rovaniemi 17.2.2018

RDS:n talvisarjajuoksun viides osakilpailu juostiin lauantaina Lapin Urheiluopistolla Pohjan Koiton hallikisojen yhteydessä. Niko Heikkilä oli mukana miesten 3000 metrin A-erässä.

Juoksu lähti suunnitelman mukaan käyntiin, kun RDS:n 2.34-maratoonari Ossi Peltoniemi lähti paukusta vetämään n. 9.30-vauhtia. Ensimmäinen kilometri ohitettiin ajassa 3.09,5 Peltoniemen vetäessä kuin junan veturi Nikon seuratessa ihan peesissä. Kaikki muut juoksijat olivat jo pudonneet kärkikaksikon kyydistä. Kahden kilometrin väliaika Nikolla oli 6.17,5, joten vauhti oli jo reilusti alle 9.30 aikaan tähtäävää.

Peltoniemen veto jatkui vahvana ja Niko pysyi vaivatta peesissä. Viimeinen kierros mentiin sitten totutusti iso kirivaihe päällä tosi kovaa ja ajat painuivat reippaasti alle tavoiteajan. Peltoniemen kiri oli vahvaa ja hän juoksi viimeisen kierroksen n. 29 sekuntiin jättäen Nikoa parisen sekuntia. Nikon kierroskin oli erittäin hyvä n. 31 sekuntia. Peltoniemen voittoaika oli maratoonarille ihan hyvä 9.19,48 ja Niko juoksi sekä oman hienon ennätyksensä että jälleen uuden OPP:n ennätyksen loistavalla ajallaan 9.21,93.  Nikon oma ennätys viime kerralta parani reilut 16 sekuntia. Kilometrit Niko juoksi 3.09,5-3.08,0-3.04,4 eli tasaisen hyvin.

Nikon aika on myös Suomen M17-sarjan tämän vuoden hallitilaston 3000 metrin toiseksi paras aika. Suomen M17-sarjan kärkiaika on  9.17,40, joka syntyi edellisessä hallikisassa Limingan Jani Juntusen juoksemana. (KM)