Maastopyöräilyn (XCO) Suomen mestaruuskilpailut 22.7.2018 Liedossa

Myös Aada Virta ja Joel Tapio mitaleilla!

(Yläkuvat: Esa Hedman)

(Alemmat kuvat: Terhi Martikainen)

Lieto 22.7.2018

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajilla oli erinomainen menestys sunnuntaina ajetuissa maastopyöräilyn (XCO) Suomen mestaruuskilpailuissa Liedossa. Lauantain kahden mitalin lisäksi tuli tuomisiksi kuusi mitalia lisää hellesäässä ajetuissa kilpailuissa.

M18-sarjan 21,6 km:n maastoajossa Niko Heikkilä aloitti odotetun ylivoimaisesti polkemalla ensimmäisen kierroksen puolen minuutin erolla seuraaviin. Jatkossa ero seuraavaan kasvoi minuuteiksi ja Suomen mestaruus irtosi helposti ajalla 1.16.45. Toiseksi polkenut Samuli Öhman hävisi vajaat neljä minuuttia.

Naisten 21,6 km:n matkalla Antonia Haga ajoi kolmantena Sini Alusniemen ja Noora Kanervan takana jääden tasaisesti kärkikaksikolle. Alusniemi piti ylivoimaista vauhtia ja oli puolimatkassa jo minuutteja edellä. Antonia ajoi omaa vauhtiaan, sillä ero sekä eteen että taaksepäin oli selkeä. Voittaja Sini Alusniemi oli omassa luokassaan ajalla 1.25.17. Antonia polki jälleen hienosti mitaleille sijoittuen kolmanneksi ajalla 1.37.17.

U23-sarjan 25,2 km:n ajossa Mikko Mäki-Iso otti sarjansa kakkospaikan heti ensimmäisellä kierroksella. Kolmen kierroksen jälkeen Mikko kiristi tahtia ollen enää puolisen minuuttia Jere Haran takana. Välillä ero kutistui 27 sekuntiin, mutta lopulta Hara polki mestariksi ajalla 1.39.28. Mikko polki upeasti toiseksi ja saavutti ensimmäisen SM-mitalinsa ajalla 1.40.21.

N18-sarjan 14,4 km:n maastoajossa Elli Hedman otti heti kärkipaikan ja kasvatti tasaiseen tahtiin eroa toisena olevaan Wilma Salmelaan. Puolimatkassa eroa Ellin hyväksi oli jo yli puolitoista minuuttia. Elli ajoi varsin tasaisia kierrosaikoja ja polki maaliin ajassa 1.09.52. Toiseksi polkenut Salmela hävisi 3.49. Muita ajajia sarjassa ei ollutkaan. Huippuvireeseen päässeen Ellin viikonloppu oli todella huikea, sillä lauantaina hän polki ensimmäisen naisten eliten mitalinsa ja nyt ensimmäisen Suomen mestaruutensa.

N12-sarjan 4 km:n maastoajossa Aada Virta ajoi jälleen hienosti ja otti hopeaa ajalla 18.03. Näin Aadan mitalitili kasvoi jälleen yhdellä. Voittoon polki Korson Ella Koivula ajalla 16.18.

M10-sarjan 4 km:n maastoajossa oli pojilla varsin tiukka ja tasainen kilpailu. Joel Tapio piti myös mitaliputkensa ehjänä ja polki hienosti pronssia ajalla 17.28. Voittoon polki Turun Emil Krogell ajalla 17.03.

N14-sarjan 6,4 km:n ajossa OPP:n kolmikko joutui jäämään mitalisijojen ulkopuolelle, sillä Seliina Manninen oli viides, Anni Tapio seitsemäs ja Viivi Raudasoja kahdeksas. M12-sarjassa Tuukka Posio ajoi kuudenneksi. (KM)

(Kuvat: Terhi Martikainen)