Heikki Haaparanta voitti ja Hannu Jänkälä oli toinen.

Simeon Manninen ajoi miesten vauhtia.

Mari Honkanen oli naisten sarjan ykkönen.

Niko Heikkilä voitti M12-sarjan.

Ounaksen Pyörä-Poikien jo perinteinen maastopyöräilyn (xco) Katsastuspiste Lappi-cup pyörähti käyntiin lauantaina Rovaniemellä koleassa ja välillä räntäsateenkin vihmomassa säässä. Avauskisa ajettiin puistokisana aivan keskikaupungin tuntumassa Kemijoen rantatörmällä rantalentiskentän ja entisen Valion tontin välisillä poluilla.

Miesten sarjan 8,8 km:n matkalla OPP:n kaksikko Heikki Haaparanta ja Hannu Jänkälä lähtivät mielenkiintoisella mutta helpohkolla radalla karkuteille jo ensimmäisen 1,1 km:n kierroksen aikana. Miehet taittoivat matkaa peräkanaa, kunnes heti puolivälin jälkeen viidennellä kierroksella Haaparanta teki vahvan irtioton päästen reiluun johtoon. Johto piti loppuun asti ja voittoajaksi kirjattiin 26.30. Kisan toiseksi polkenut Jänkälä sai hävisi lopulta 50 sekuntia ja kisan kolmanneksi polkenut OPP:n Juuso Laitinen jäi voittajasta 1.45.

Naisten sarjan 8,8 km:n matkalla käytiin tiukka kamppailu voitosta. OPP:n Mari Honkanen ja Minnamari Ojala ajoivat yhdessä koko matkan, kunnes loppukirivaiheessa Honkanen oli nopeampi ajalla 35.22.

M14-sarjassa OPP:n Simeon Manninen osoitti todella kovaa kuntoa ajamalla miesten sarjan ajajien kanssa 8,8 km:n matkan huippuvauhdilla.  Viime kaudella sarjaa alempana kaikki maastoajokilpailunsa voittanut ja talvella hiihdossakin SM-mitalin napannut Manninen voitti sarjansa todella kovalla ajalla 28.41.