Luoston kortteli 26.5.2013

Törmänen myös kortteliajon mestari!

OPP:n ajajille yhdeksän mestaruutta ja 19 mitalia!

Marko vetää ja Kusti peesaa Scandicin mäessä. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Oulun Marko Törmänen hallitsi sunnuntaina ajettua Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuiden ja Barents-cupin kortteliajoa Sodankylän Luostolla. Miesten yleinen sarja ajoi 12 kierroksen (24 km) kilpailun kauniissa, joskin viileähkössä säässä yhden lyhyen mutta raskaan nousun sisältävällä reitillä.

Törmänen yhdessä seurakaverinsa Kusti Kittilän kanssa lähti heti ensimmäisellä kierroksella irti repien tasaisesti etumatkaa pääjoukkoon. Kaverukset vetivät sovitusti vuorovedolla lähes koko matkan pitäen takaa-ajajat reilun matkan päässä. Viimeisellä kierroksella ratkaistiin sitten henkilökohtainen paremmuus. Kittilä aloitti kirin muutama sata metriä ennen maalia olevassa pienessä loivassa nousussa, mutta Törmänen vastasi helposti ja kiri loppusuoralla vakuuttavaan voittoon ja Pohjois-Suomen mestariksi ajalla 31.29. Kittilä hävisi pari sekuntia. Pääjoukon kirissä Kuusamon Cycloksen Ville Pesonen oli vauhdikkain varmistaen kisan pronssimitalin itselleen ajalla 32.44.

-Meillä oli ihan harjoitusmielessä Kusti Kittilän kanssa taktiikkana vetää kovaa vuorovedolla heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen, jotta pääsimme eroon pääjoukosta. Taktiikka onnistui täydellisesti ja pystyimme ajamaan sovitusti. Vasta viimeisellä kierroksella keskityimme toisiamme vastaan, Pohjois-Suomen paras maantiepyöräilijä Marko Törmänen kertoi kisan jälkeen.

Nuorten sarjoissa järjestävän seuran Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat hallitsivat jälleen tuloslistoja. N16-sarjassa Iina Väyrynen ja Neea Huikuri vetivät myös vuorovedolla ja tässäkin parissa ratkaisu jäi loppusuoran varaan Väyrysen ollessa nopeampi. OPP:n kolmas lenkki Minttu Ojala ajoi kolmanneksi 40 sekuntia jääneenä.

M40-sarjassa kaksoisvoitto meni Norjaan Per Torleiv Ravnan ollessa kirissä vahvin. Myös M18-sarjassa Norjan lupaava Niillas Strendo Andersen oli selvästi ykkönen.

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuiden mitalitaistossa OPP:n ajajat saavuttivat eniten mitaleita eli yhteensä yhdeksän kultamitalia ja kaikkiaan 19 mitalia. (KM)

Iina ja Neea Scandicin mäessä.

Aaro tykitti M8-sarjan voittoon.

Ellinoora oli N8-sarjan ykkönen.

OPP:n Facebook-sivulla lisää kuvia!

OPP:n järj. kortteliajon Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut/Barents-cup 2 26.5.2013 Sodankylän Luostolla: