OPP:n tempoajon seuran mestaruuskilpailuissa ennätykset nurin!

Juuso Laitinen voitti miesten yleisen sarjan. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Niko polki M12-sarjan reittiennätyksen. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Lumimaaria polki N12-sarjan reittiennätyksen. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Myös Metsämaria polki N10-sarjan reittiennätyksen. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 19.8.2013

Ounaksen Pyörä-Poikien tempoajon seuran mestaruuskilpailut ajettiin maanantaina Norvajärven tiellä varsin navakassa tuulessa  mutta muuten erinomaisessa säässä. Kisaan osallistui mukavasti 20 ajajaa ja juniorisarjoissa taso on niin kova, että OPP:n mestaruus vastaa lähestulkoon SM-mitalia tai jopa mestaruutta.

Kisan kovinta vauhtia polki miesten yleisen sarjan Juuso Laitinen, joka kellotti 10,2 km:n matkalla uuden oman ennätyksensä 15.09,9. Toiseksi parhaan ajan saavutti M40-sarjan Pekka Välimaa ennätyksellään 16.25,2.

Juniorien sarjoissa seuran huippukovien kuskien mittelöissä useat ajajat ajoivat oman ennätyksensä. M14-sarjan 10,2 km:n matkalla ilman aika-ajopyörää ja juniorivälityksillä ajanut tempon SM-pronssia ajanut Simeon Manninen hurjasteli jälleen uuden reittiennätyksen 16.36,1, joka oli koko kisan kolmanneksi nopein aika ja yhdeksän sekuntia parempi kuin viime viikolla ajettu entinen reittiennätys.

Pienempien junnujen 5,3 km:n matkalla nopein oli M12-sarjan kaksinkertainen Suomen mestari Niko Heikkilä, joka voitti matkan uudella tämän sarjan reittiennätyksellä 9.12,1. Tiukan kisan käynyt Eemil Lehtoranta hävisi vain vajaat viisi sekuntia ajallaan 9.17,0.

N12-sarjassa sarjansa maantieajon ja maastoajon Suomen mestari Lumimaaria Ojala polki myös vallan hurjaa vauhtia kellottaen 5,3 km:n tempossa uuden komean reittiennätyksen 9.53,6. Samoin N10-sarjassa Metsämaria Ojala teki uuden reittiennätyksen ajallaan 11.07,7. N8-sarjassa voittoon polki Anni Tapio ajalla 13.26,6 ja M10-sarjassa maastoajon Suomen mestari Eero Hedman polki 10.41,3. (KM)

Tulokset:

10,2 km:n tempoajo:

Miehet, yleinen: 1) Juuso Laitinen OPP 15.09,9 (oe), 2) Eemeli Välimaa OPP 16.52,2.

M14: 1) Simeon Manninen OPP 16.36,1 (re), 2) Turo Torvinen OPP 20.41,4 (oe).

5,3 km:n tempoajo:

N8: 1) Anni Tapio OPP 13.26,6, 2) Emma Hedman OPP 14.53,3 (oe).

N10: 1) Metsämaria Ojala OPP 11.07,7 (re), 2) Seliina Manninen OPP 11.51,5.

M10: 1) Eero Hedman OPP 10.41,3.

N12: 1) Lumimaaria Ojala OPP 9.53,6 (re), 2) Elli Hedman OPP 10.21,2 (oe).

M12: 1) Niko Heikkilä OPP 9.12,1 (re), 2) Eemil Lehtoranta OPP 9.17,0 (oe), 3) Aabel Lehtoranta OPP 9.54,0 (oe).