M10: 5) Aaro Väyrynen, 7) Joel Tapio, 10) Eero Väyrynen

M14: 5) Aabel Lehtoranta, 8) Eemil Lehtoranta, 20) Mathias Niiniaho

Miehet, elite: 33) Ari Kurvinen

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut:

1) OPP 41 kultaa - 21 hopeaa - 12 pronssia = yhteensä 73 mitalia

Ounaksen Pyörä-Poikien kansainvälinen kilpailumenestys vuonna 2015:

Nuorten maastopyöräilyn (xco) Euroopan mestaruuskilpailut Itävallan Statteggissä 10.-14.8.2015

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä edusti Suomea U15-sarjan Suomen maajoukkueessa maastopyöräilyn (xco) nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Itävallan Statteggissä. Niko ajoi siellä viisi kovaa kisaa kovassa hellesäässä. Niko sijoittui lopputuloksissa sijalle 50. Epävirallisessa joukkuekilpailussa Suomen U15-joukkue sijoittui sijalle 38.

Barentsin mestaruuskilpailut Pudasjärven Pikku-Syötteellä 8.-9.8.2015

OPP:n ajajat saavuttivat kolmoisvoiton maantiepyöräilyn Barentsin mestaruuskilpailujen M16-sarjassa. Mestariksi polki Simeon Manninen, hopealle Joonas Salmi ja pronssille Juhani Salmi. Turo Torvinen sijoittui viidenneksi.

Kaikkiaan OPP:n ajajat saavuttivat yhteensä neljä Barentsin mestaruutta ja yhden hopean. Mestaruudet polkivat Simeonin lisäksi Elli Hedman N14-sarjassa, Seliina Manninen N12-sarjassa ja Anni Tapio N10-sarjassa sekä hopeaa Eero Hedman M12-sarjassa.

Varanger GP Norjan Vesisaaressa 13.-14.6.2015:

OPP:n ajajia osallistui varsin hyvällä menestyksellä 13.-14.6.2015 Norjan Vesisaaressa ja Jakobselvissä ajettuun kaksipäiväiseen Varanger GP maantieajokilpailuun, jossa oli mukana ajajia paitsi Norjasta myös Suomesta ja Venäjältä. Kilpailut olivat Barents-cupin osakilpailuja.

Kultainen Kampi SEURAKILPAILU 2015

Ounaksen Pyörä-Pojat sijoittui seurakilpailussa toiseksi, eli parannusta viime vuoteen yksi sijoitus.

Seurakilpailun tavoitteena on saada pyöräilyn pariin uusia junioreita ja säilyttää mahdollisimman moni harrastaja lajin parissa.

Seuran saamat yhteenlasketut cuppisteet kerrotaan luvulla 0,1 ja juniorilisenssien kokonaismäärä kerrotaan luvulla 0,3 ja tähän lukuun lisätään lisääntyneiden lisenssien määrä (vuoden 2015 seurakohtaista juniorilisenssien määrää verrataan vuoden 2014 määrään). Seurakilpailun voittaa seura jolla on suurin vertailuluku.

Seuran yhteenlasketut Kultainen Kampi pisteet = P x 0,1

Juniorilisenssit (N/M-10-18) = L x 0,3

Vuoden 2015 seurakohtaista juniorilisenssien määrää verrattuna vuoden 2014 määrään = V

Vertailuluku = V + (L x 0,3) + (P x 0,1)

Seurakilpailussa huomioitavat ikäluokat ovat N/M6 - N/M18.

Kansalliset cup-kilpailut:

Eri pyöräilylajien pistekilpailuissa Ounaksen Pyörä-Poikien ajajien menestys oli jälleen erinomainen. Varsinkin nuorten ja lasten sarjoissa OPP:n ajajia oli useissa sarjoissa kärkisijoilla, vaikka matkat Etelä-Suomessa ajettaviin osakilpailuihin ovat suuret ja useimpiin osakilpailuihin ei kannata matkustaa.

Suomen Pyöräilyunionin järjestämän valtakunnallisen nuorten Kultainen Kampi -pistekilpailun OPP:n ajajien saavuttamat palkinnot jaettiin myös. OPP:n ajajista ainoana sarjansa voittoon polki M14-sarjan maastopyöräilyn (xco) Suomen mestari Niko Heikkilä, joka oli ykkönen maastoajokilpailussa. Muita palkintosijoja KK-kilpailussa saavuttivat Anni Tapio, joka oli hopealla N10-sarjan maantieajokilpailussa, Simeon Manninen, joka oli myös hopealla M16-sarjan maantieajokilpailussa samoin kuin Juho Salmela M10-sarjan maastoajokilpailussa. Niko Heikkilä polki M14-sarjan maantieajokilpailussa pronssia ja Seliina Manninen N12-sarjassa niinikään pronssia sekä maastossa että maantiellä.

M10: 9) Aaro Väyrynen, 12) Eero Väyrynen, 13) Joel Tapio

M14: 3) Niko Heikkilä, 5) Aabel Lehtoranta, 13) Eemil Lehtoranta, 28) Mathias Niiniaho

OPP:n vuoden valinnat:

OPP:n vuoden menestyjänä palkittiin kolme mitalia maastopyöräilyn naisten Suomen mestaruuskilpailuista ajanut Meiju Salmela. Muita palkittuja olivat Pekka Välimaa (vuoden seuratoimitsija), Severi Manninen (vuoden valmentaja), Eemil Lehtoranta (vuoden rataraketti), Joonas Salmi (vuoden yllättäjä) ja Anni Tapio (vuoden junioripyöräilijä).

Anni Tapio palkittiin samalla kertaa myös Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n valitsemana Pohjois-Suomen vuoden tyttöpyöräilijänä.