OPP:n järj. maastopyöräilyn (xco) Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut#Rovaniemi-cup 3/5#OPP:n mestaruuskilpailut 11.7.2015 Rovaniemen Tottorakalla

Heikki Haaparanta PSM-maastoajon nopein

Hessu piti kärkipaikan alusta loppuun.

Rovaniemi 11.7.2015

Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämät maastopyöräilyn (xco) Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut, jotka samalla olivat Rovaniemi-cupin 3. osakilpailu ja OPP:n seuranmestaruuskilpailut, ajettiin lauantaina hieman viileässä mutta hyvässä säässä Rovaniemen Tottorakan ja Välirakan maastossa. Ajajien kiittämillä vaihtelevilla reiteillä, jossa oli sopivasti nousuosuuksia ja teknisiä pätkiä mausteena, ajettu kisa keräsi 43 osallistujaa. Kaikkiaan kisaa varten oli tehty kolme eri reittiä eri ikäluokille.

Miesten ja naisten sarjojen yhteislähdössä oli lähtösuoralla tungosta, kun kärkiajajat pyrkivät saamaan hyvät asemat heti lähdöstä. Kärkeen kiri tuttuun tyyliin OPP:n M40-sarjan Heikki Haaparanta, joka otti heti johtopaikan haltuunsa ja veti joukkoa tosi kovaa vauhtia. Lähimpänä seurasivat myös M40-sarjassa ajanut Heikki Tormilainen ja miesten yleisen sarjan Petri Kilpamäki ja M16-sarjan Simeon Manninen. Haaparanta repi eroa erityisesti nousuosuuksilla ja takaa-ajajat joutuivat metri metriltä antamaan periksi. Loppumatkan Haaparanta sai ajaa reilussa johdossa ja piti ykköspaikan maaliin asti. Hänen voittoaikansa 17,5 km:n matkalla oli 52.43. Myös Tormilainen ajoi tasaisen kovaa ja säilytti kakkossijansa polkien maaliin ajassa 53.51. Kolmantena maaliin ajoi M16-sarjan voittaja Simeon Manninen ajalla 54.46. Miesten yleisen sarjan ykköseksi polki neljäntenä maaliin tullut OPP:n Petri Kilpamäki ajalla 57.06.

-Pyrin ratkaisemaan kilpailun jo melko alkuvaiheessa panostamalla erityisesti nousuosuuksiin, jossa pystyin jättämään Tormilaisen Heikkiä. Yritin pitää koko ajan sen verran eroa, että pääsisi aina hieman näköetäisyydeltä suojaan, ettei takana tulevat näe selkää ja onnistuinkin siinä aika hyvin, Haaparanta kertoi kisan jälkeen.

Naisten 10,5 km:n matkalla OPP:n Antonia Haga otti kärkipaikan heti lähdöstä ja hän sai myös ajaa selkeässä johtoasemassa maaliin saakka. Hagan voittoaika oli 39.06. OPP:n Laura Niskala polki kakkoseksi ajalla 47.52. Juniorisarjoissa vauhtia oli myös melkoisesti ja tutut nimet olivat kärkitiloilla useimmissa sarjoissa. M8-sarjan 1,3 km:n kisassa Joel Tapio voitti loppukirissä Eero Väyrysen ja N8-sarjan voittajan Aada Virran. Kovaa vauhtia ajoivat myös M10-sarjan ykkönen Anttu Kemppainen ja N10-sarjan Anni Tapio sekä N12-sarjan Seliina Manninen. M12-sarjan Eero Hedman, N14-sarjan Elli Hedman ja M14-sarjan Eemil Lehtoranta vakuuttivat myös hienolla ajollaan. OPP:n Rovaniemi-cup jatkuu seuraavan kerran 22.8. Ounasvaaran länsirinteellä ajettavalla kisalla. (KM)