OPP:n Rovaniemi-cup 2/5 Tervolan Varevaarassa 28.6.2015

Heikki Haaparanta vei myös toisen osakilpailun voiton.

Lasten lähdössä on säpinää. Hyvä, ettei ylituomari jää alle!

Anttu rynni kärkeen heti lähdöstä ja otti toisen voittansa Rovaniemi-cupissa!

Anni kääntää hienosti ajouralle vaikeassa paikassa. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Tervola/Varevaara 28.6.2015

Ounaksen Pyörä-Poikien maastopyöräilyn (xco) Rovaniemi-cupin 2. osakilpailu ajettiin sunnuntaina tuulimyllyjen ympäristössä Tervolan Varevaarassa loistavissa olosuhteissa. OPP:n Tervolan osasto oli järjestänyt kisalle hienot puitteet Varevaaraan Louen Erämiesten tilojen yhteyteen. Kisasyötävää- ja juotavaa sekä makkaroita riitti jokaiselle ja jopa saunakin oli lämmitetty ajajien nautittavaksi kisan jälkeen. Myös kisasää oli paras mahdollinen eikä sääskistäkään ollut isommalti vaivaa.

Tommi Haapakankaan laatimat ajoreitit olivat varsinkin pisimmän lenkin ajajille sopivan vaativat ja lähes kilometrin mittainen nousu vaaran laelle pisti joka ajajan kunnon koetukselle. Miesten 15 km:n kisassa lähdöstä kärkeen puikkasi kovalla vauhdilla OPP:n Heikki Tormilainen, joka johti ensimmäisellä kierroksella parhaimmillaan muutaman kymmenen metrin erolla OPP:n Heikki Haaparantaan, joka kuitenkin hivuttautui pian rinnalle ja ohi siirtyen kisan kärkeen toisen kierroksen aikana. Haaparanta pitikin sen verran kovaa vauhtia, että hänen johtonsa kasvoi tasaisesti takana tuleviin. Maaliviivan ensimmäisenä ylittänyt Haaparanta sai loppuajan 40.10. Tormilainen piti kakkossijansa ajalla 41.50 ja kolmanneksi polki loistavan ajon ajanut M14-sarjan voittaja Niko Heikkilä ajalla 42.32.

Naisten sarjan 9 km:n ajossa OPP:n Laura Niskala oli hyvässä vauhdissa ja polki voittoajakseen 35.34. N14-sarjan samalla matkalla OPP:n Elli Hedman polki vielä hieman lujempaa saavuttaen ajan 35.12. Lasten sarjoissa nähtiin myös hyvää ajoa varsin vaativalla reitillä ja tiukin taistelu voitosta käytiin M10-sarjan 3 km:n ajossa, jossa OPP:n Anttu Kemppainen ja Eero Merenkukka tulivat loppusuoralla lähes tasatahtia. Kemppainen kuitenkin käänsi jyrkästä kurvista ensimmäisenä ja tykitti loppukirillä voittoon ajalla 10.39. M12-sarjan 6 km:n ajossa OPP:n Eero Hedman oli kotiradallaan hyvässä iskussa ja nappasi hienon voiton ajalla 21.15.

Kaikkiaan ensimmäinen Tervolassa ajettu maastopyöräilykilpailu oli hieno tapahtuma, joka saa takuulla jatkoa tulevina vuosina. Mahdollisesti maastoajon Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut ajetaan näissä maisemissa ensi vuonna. (KM)