Meiju ja Antonia avasivat OPP:n SM-mitalitilin!

Meiju, Noora ja Antonia palkintopallilla.

Mynämäki 18.7.2015

Ounaksen Pyörä-Poikien Meiju Salmela polki hopeaa ja Antonia Haga pronssia Mynämäen urheilukeskuksessa lauantaina ajetuissa maastopyöräilyn XCE (Eliminator) -luokan eli tutummin sprinttiajon Suomen mestaruuskilpailuiden naisten elite-sarjassa. Kummallekin ajajalle tämä oli ensimmäinen SM-mitali tässä lajissa. Viime vuonna Rovaniemellä Meiju oli XCE-kisan viides.

XCE:n aika-ajot ajettiin hyvän sään aikana ja Meiju sijoittui kolmanneksi ja Antonia neljänneksi. Loppukilpailu, johon osallistui neljä ajajaa, ajettiin sateen liukastamalla reitillä, joka ei kuitenkaan paljoakaan haitannut. Reitillä oli kivikko-osuus ja latupohjaylä- ja alamäkiä. Kaikkiaan reitti oli varsin vauhdikas, kuten asiaan kuuluu. Lähdössä Meiju jäi "telineisiin" ja kilpakumppanit saivat muutaman metrin etumatkaa. Meiju jäi hieman pussiin ja joutui aavistuksen jarruttelemaan vauhtiaan. Antonia oli tässä vaiheessa kolmantena. Meiju ohitti pian Antonian ja lähti ajamaan takaa muutaman metrin edellä olleita Jasmin Kansikasta ja Noora Kanervaa. Kivikon ja alamäen jälkeen oli jyrkkä mutka, jossa johdossa ollut ja viime vuoden voittoaan puolustanut  Kansikas ahnehti liikaa ja kaatui loukaten itsensä. Hän myös keskeytti kisan. Takaa tulevilla ajajilla vauhti meni nollaan, mutta Meiju meni toiselta puolelta ja Kanerva toiselta puolen Kansikkaan ohi ja takaa tullut Antonia ajoi mutkan myös kaatumatta.

Meiju siirtyi kisan kärkeen, mutta latupohjaosuudella Kanerva rynni voimakkaasti ohi ajajien melkein kolahtaessa yhteen. Loppumatkan Kanerva ajoi kärjessä ja Meiju ihan peesissä, mutta maaliviivalla ero säilyi samana. Kanerva voitti ajalla 2.30,0, Meiju polki hopeaa ajalla 2.31,0 ja taaempana tullut Antonia pronssia ajalla 2.38,0.

-Kisa sujui oikein hyvin. Aika-ajossa oli hieman kankeaa menoa, mutta loppukilpailussa ajovire oli hyvä. Reitti oli vauhdikas eikä kovin vaikea. Tästä jäi ihan hyvät fiilikset, vaikka olikin ikävää, että Jasmin loukkasi itsensä kaatuessaan, Meiju kertoi kisan jälkeen. (KM)