Niko voitti Valkeakosken Nordic cupin M14-sarjan!

Meiju, Joel ja Juho kakkossijoilla

Valkeakoski/Korkeakangas 12.7.2015

Korkeakankaan hiihtokeskuksessa Valkeakoskella ajettiin sunnuntaina loistavissa oloissa maastopyöräilyn (xco) Nordic cupin osakilpailu, jonka UCI-luokitus oli C2-kategoria. Tämä tarkoitti, että myös juniorisarjoissa reittien vaativuustaso oli varsin kovaa luokkaa. Ounaksen Pyörä-Poikien ajajia osallistui kisoihin hyvällä menestyksellä.

M14 (UCI:n U15-luokka) -sarjan Niko Heikkilän matkana oli 7,2 km:n maastoajo, joka ajettiin kolmena 2,4 km:n lenkkinä. Lähtötohinassa Niko ei saanut klossia heti kiinni ja Viron ikäluokan parhaimpiin kuuluva Georg Sarapuu ja Hyvinkään Samuli Öhman pääsivät kärkisijoille. Ensimmäisessä ylämäessä Niko ohitti Öhmanin ja sitä seuranneen teknisen alamäen Niko peesasi virolaisajajaa. Serpentiininousussa Niko ohitti Sarapuun ja meni kärkeen. Toisen kierroksen alkaessa Sarapuu rynni jälleen helpommalla osuudella kärkeen, mutta seuraavassa ylämäessä Niko meni uudestaan ohi ja tällä kertaa Viron poika joutui jo antamaan reilusti etumatkaa. Laskettelurinteen serpentiininousussa Niko kiskoi lisää eroa Sarapuuhun ja muihin ajajiin. Tämän jälkeen ero jäljessä tuleviin kasvoi tasaisesti koko ajan ja Niko pystyi pitämään kovaa vauhtia yllä maaliin saakka. Nikon voittoaika oli 22.10,1 ja toiseksi polkenut Sarapuu hävisi lopulta 41,4 sekuntia.

Naisten sarjan kisan pituus oli 18,8 km, joka ajettiin neljänä todella vaativana 4,7 km lenkkinä. Tällä reitillä oli kolme rankkaa nousua, mm. jyrkkä latupohjanousu ja lisäksi vielä pari dh-reitin alamäkiosuudenkin polkua kalliolaskuineen, joten helpolla ei tästä reitistä selvitty. Reitin poikkeuksellinen vaativuus ehkä karsi myös osallistujalistaa, sillä vain neljä naista uskalsi lähteä tätä reittiä ajamaan. Korsun Noora Kanerva ajoi tasaisen rohkeasti kaikki osuudet ja kasvatti eroa seuraaviin miltei koko ajan. OPP:n Meiju Salmela puolestaan piti kakkossijan hallussaan läpi ajon yhtä selkeästi. Ylämäissä ja tasaisella hän saavutti Kanervaa, mutta teknisillä pätkillä ja varsinkin teknisissä alamäissä hän jäi reilusti. Vaativat tekniset osuudet eivät ole Meijun vahvinta alaa, vaikka ne menivätkin kohtuuhyvin. Mitään isompia ajovirheitä ei kuitenkaan tullut, silti hänen oli tyytyminen kilpailun kakkossijaan ajalla 1.16.23,7. Kanervan voittoaika oli 1.12.53,0.

M12-sarjan 4,8 km:n kilpailussa käytiin voitosta tiukka taistelu. Hyvinkään Erik Halonen ratkaisi lopulta kisan edukseen ajalla 18.27,4. OPP:n Joel Salmela polki toiseksi ajalla 18.31,6. M10-sarjassa Korson Jarkko Leivo voitti 2,4 km:n ajon ajalla 9.45,6. OPP:n Juho Salmela ajoi hienosti kakkossijalle ajalla 10.58,4. (KM)