Juha Havana Luoston tempon nopein

Juha Havana oli Luoston tempon nopein. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Luosto18.6.2016

Ounaksen Pyörä-Poikien Luoston tempo, joka oli myös Barents-cupin kolmas osakilpailu, ajettiin lauantaina loistavissa oloissa Luoston ja Pyhän välisellä tieosuudella. Ainoana harmituksena olivat porot, jotka pyrkivät juoksentelemaan ristiin rastiin kilpareitin läpi. Joitakin taitavia pujotteluja karvaelikoiden lauman läpi nähtiin, mutta mitään haavereita ei toki tapahtunut!

Pitkähköjä loivia nousuja ja laskuja sisältävällä reitillä kisan nopeinta vauhtia piti miesten yleisen sarjan OTC:n Juha Havana, joka kellotti 30 km:n tempoajossa päivänkovimman noteerauksen 40.31,9. Useasti Luostolla tempon voittanut OTC:n Marko Törmänen joutui tällä kertaa tunnustamaan tappionsa 17,1 sekunnin erolla. Miesten yleisen sarjan kolmanneksi polki niinikään OTC:ta edustava Vladyslav Makogon ajalla 42.15,9. Huomionarvoista on, että M40-sarjan 30 km:n tempossa OTC:n Pasi Nurmela tykitti päivän kolmanneksi kovimman ajan ajallaan 40.54,4. Naisten 30 km:n ajon nopein oli OTC:n Pilvi Mannerkorpi ajalla 50.02,2.

M18-sarjan 30 km:lla Norjan ja Sirman Henrik Joks polki myös erinomaisen ajan 43.44,3. Myös OPP:n Joonas Salmi polki hyvin ajallaan 44.36,3. M16-sarjan 20 km:n tempossa OPP:n hurja nelikko polki myös huippuvauhtia. Hallitseva Suomen mestari Simeon Manninen otti voiton ajalla 30.09,5. Toiseksi polki Niko Heikkilä ajalla 30.55,3 ja kolmanneksi Juhani Salmi ajalla 31.31,1. Vielä neljänneksi polkenut Eemil Lehtorantakin ajoi mainiosti saavuttaen ajan 32.01,7.

M14-sarjassa OPP:n Aabel Lehtoranta polki 10 km:n tempon voittoon ajalla 17.49,6. Toiseksi polki Venäjän ikäluokkansa huippuajajiin kuuluva Ivan Bushkovski ajalla 18.40,0.

Luoston kisoissa ajettiin ensimmäistä kertaa myös käsipyöräilyluokat. Naisten kisassa OPP:n Sini Pyy oli varsin kovassa iskussa kellottaen 10 km:n tempossa ajan 26.01,4. Miesten vastaavalla matkalla voittajaksi ajoi OPP:n Janne Seppälä ajalla 26.54,6 voittaen OPP:n Markku Karjalaisen 29:llä sekunnilla. (KM)