Niko huippuvauhdissa talvisarjajuoksun avauksessa!

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Rovaniemi 15.10.2016

RDS:n perinteinen talvisarjajuoksu avattiin lauantaina Koskenkylän maantiereitillä vauhdikkaasti. Sää oli juoksuun varsin hyvä, n. + 5 astetta ja runsaasti happea ilmassa pienen tihkun takia.

Pääsarjojen lähdöstä kärkeen säntäsi viiden juoksijan rypäs, jota veti aluksi kilpailutauolta palannut Johanna Peiponen. Tämä ryhmä sai puolimatkaan mennessä 20 sekunnin etumatkan toisena juoksevaan kolmen ryhmään, jota veti tasaisen kovalla vauhdilla Teppo Ronkainen. Niko Heikkilä oli mukana tässä ryhmässä. Puolimatkassa Niko oli kakkosryhmässä hyvin mukana ja väliaika oli kova 8.29.

Paluumatkalla alkoi sitten tapahtua. Kärjessä Ossi Peltoniemi veti eroa muihin ja ensin Lieven de Rycke ja sitten Peiponen joutuivat antamaan periksi. Takaa tullut ryhmä ajoi heitä vimmatusti kiinni ja Ronkainen kiristi vauhtia ja sai hieman eroa Nikoon. Niko sai Lievenin kiinni  kilometri ennen maalia ja Lieven auttoi Nikoa hyvällä vetoavulla kohti maalia. He ottivat lopussa vielä huiman loppukirin ja saapuivat maaliin ihan rinta rinnan ohittaen loppuvedolla myös Peiposen, joka jäi neljä metriä. Nikon aika oli huikea 17.05, jolla hän paransi vuoden takaista ennätystään kerrassaan 51 sekuntia! Tavoitteena ollut 17.20 alittui siis reilusti.

Niko (vielä 14 vuotta ja 8 kk) sijoittui kovassa seurassa kaikista juoksijoista hienosti jaetulle viidennelle sijalla yhdessä Lievenin kanssa voittaen tietenkin oman sarjansa. Nikon aika on sen verran kovaa luokkaa, että arvioisin hänen olevan juoksussa oman ikäluokkansa viiden parhaan juoksijan joukossa koko Suomen alueella. (KM)