Kortteliajon Suomen mestaruuskilpailut Ylöjärvellä

Niko Heikkilä M18-sarjan viides

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Ylöjärvi 21.8.2016

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä, joka täyttää 15 vuotta joulukuussa, ajoi hienon kilpailun M18-sarjan kortteliajon Suomen mestaruuskilpailuissa Ylöjärvellä. Sateettomassa mutta tuulisessa säässä ajettu kisa oli vaihteleva. Matkana oli 40 min. + viisi kierrosta. Turun Jesse Uusiperhe karkasi varhain ja pystyi yksin ajamaan pääjoukolta karkuun. Hän piti koko ajan hyvää vauhtia ja ajoi maaliin 1,5 minuutin erolla seuraavaan porukkaan. Hänen voittoaikansa oli 52.22,0.

Niko ajoi alussa tarkkaillen, mutta kun kärkiajajan perään lähti kolmen ajajan irtiottoryhmä, hän pyrki yhdessä Kälviän Sampo Lahden kanssa mukaan porukkaan. Valitettavasti heidän edelleen kiilannut ajaja ilmeisesti tahallaan jarrutti tiukassa kurvissa, jolloin sekä Niko että Sampo joutuivat miltei pysähtymään ja irtiottoryhmä sai ratkaisevan 30 sekunnin eron, jonka se pystyi pitämään maaliin asti. Niko ja Sampo yrittivät vuorovedolla ajaa irtiottoryhmää kiinni, mutta se ei onnistunut. Maalisuoralla Niko voitti oman ryhmänsä kirin selvästi ja sijoittui lopputuloksissa viidenneksi. Kisasta kertyi Nikolle kokemusta mukavasti ja taakse jäi maantieajossa ensimmäistä kertaa Fincycling-tiimissä ajavat Sampo Lahti ja Jonne Itkonen. Nikon aika oli 54.25,6. (KM)