OPP:n Luoston maantieajo 7.7.2019 Sodankylän Luostolla

Oula Jokiranta polki miesten ja Elli Hedman naisten maantieajon voittoon

Kärkikolmikko karkuteillä. M40-sarjan voittaja Matti Hietajärvi vetää, eliten voittaja Oula Jokiranta ja kakkonen Arto Niemi seuraavat. (Kuva: Kalle Tapio)

Maantieajon pitkän matkan sarjojen lähtö ajettiin sateisessa säässä. (Kuva: Kalle Tapio)

Elli polki viikonloppuna jälleen kaksi voittoa tililleen. (Kuva: Esa Hedman)

Anni ja Seliina voittivat sarjansa. (Kuva: Kalle Tapio)

Luosto 7.7.2019

Sää ei pahemmin suosinut Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämää Luoston maantieajoa sunnuntainakaan. Myös Torvisen suunnan yllättävät tietyöt ja tien huono kunto sekoittivat suunnitelmia, joten kisareittiä piti muokata siten, että ajajat ajoivat lauantain temporeittiä sillä muutoksella, että ns. Orresokan kierros tuli mukaan. Maali oli edelleen pienen mäen päällä olevan ylikulkusillan alla.

Junioreita lukuun ottamatta kaikki muut sarjat lähtivät pitkille kierroksille yhtä aikaa. Tuttuun tapaan porukka hajosi useisiin ryhmiin jo alkumatkan aikana. Miesten elitellä sekä M40- ja M50-sarjoilla oli matkana 99 km:n maantieajo. Pääjoukossa oli reilusti toistakymmentä ajajaa, mutta Kuusamon Cycloksen Oula Jokiranta, helsinkiläisen CCH:n Arto Niemi  ja oululaisen myTempon Matti Hietajärvi onnistuivat pääsemään pääjoukosta irti. Loppuratkaisuissa Jokiranta oli selkeästi vahvin vieden eliten voiton ajalla 2.26.10. Arto Niemi jäi kuusi sekuntia. M40-sarjan Matti Hietajärvi otti oman sarjansa voiton ajalla 2.26.18. Eliten kolmannesta sijasta käydyn kirikamppailun vei nimiinsä Cycloksen Sampo Pirilä, joka ainoana eliten ajajista ajoi lauantaina myös tempoajon. M50-sarjassa myTempon Ismo Piirainen oli ykkönen ajalla 2.31.59.

Naisten eliten 66 km:n ykköseksi polki OPP:n Elli Hedman ajalla 1.55.11. Juniorisarjoissa OPP:n Anni Tapio voitti N14-sarjan 33 km ja Seliina Manninen N16-sarjan 66 km. Muita sarjavoittajia olivat: Odin Krokmo Iversen Sirbma Il (M8), Elias Hyypiö OPP (M10), Iiris Heikkinen KäTa (N12), Joel Tapio OPP (M12), Nils Jovnna Gaup Sirbma Il (M14), Synnöve Solbakk Sirbma Il (N50), Igor Burmatov PTC (M16), Jaana Nehvonen myTempo (N40), Anna Kangas OPP (N-harraste), ja Kirkkonummen Samuel Cross (M-harraste). (KM)