Elli Hedman.

Joel ja Anni Tapio.

(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Loue 15.6.2019

Ounaksen Pyörä-Poikien maastopyöräilyn XCO-kilpailut jatkuivat Louen Varevaarassa, jossa ajettiin Varevaara XCO erinomaisessa  +19 asteen lämmössä. Pitkän reitin kisat ajettiin varsin raskaita nousuja sisältävällä reitillä ja varsinkin Varevaaran pitkä nousu laittoi ajajat koetukselle. OPP:n Tervolan väki oli tuttuun tapaan järjestänyt kisalle hienot puitteet Louen Erämiesten tilojen yhteyteen. Kisasyötävää ja juotavaa riitti jokaiselle ja saunakin oli lämmitetty ajajien nautittavaksi kisan jälkeen joten tunnelma oli kerrassaan mainio.

Miesten kisassa ensimmäiset lähes kolme kierrosta kärkikaksikkona olivat Tuomas Rantaiso ja Mikko Mäki-Iso. Kolmannen kierroksen loppuvaiheessa Tuomas sai iskettyä muutaman kymmenen metrin eron Mikkoon ja myös piti johtonsa maaliin asti. Tuomaksen voittoaika oli 46.29 ja toiseksi polkenut Mikko hävisi 25 sekuntia. Kolmanneksi polki Heikki Tormilainen ajalla 51.01. Naisten sarjassa oli vain yksi osallistuja ja kovassa kunnossa oleva Elli Hedman polki voittajaksi ajalla 52.28. Kisoihin osallistui kaikkiaan 33 ajajaa. (KM)

Tulokset:

Miehet 16 km: 1) Tuomas Rantaiso OTC 46.29, 2) Mikko Mäki-Iso OPP 46.54, 3) Heikki Tormilainen OPP 51.01, 4) Tommi Haapakangas OPP 54.06, 5) Markku Väyrynen OPP 1.03.31, 6) Ville Autio OPP 1.08.29. -) Matti Laaksonen OTC DNF, -) Kalle Tapio OPP DNF, -) Jaakko Ylikulju OPP DNF.

Naiset 16 km: 1) Elli Hedman OPP 52.28.

N14 6,4 km: 1) Anni Tapio OPP 25.31, 2) Viivi Raudasoja OPP 30.45.

M14 6,4 km: 1) Tuukka Posio OPP 24.59.

N12 3,2 km: 1) Aada Virta OPP 13.24.

M12 6,4 km: 1) Joel Tapio OPP 26.04, 2) Veikka Niku OTC 29.13, 3) Justus Laaksonen OTC 36.41.

N10 1,7 km: 1) Noomi Laaksonen OTC 9.18.

M10 1,7 km: 1) Topi Rinne OPP 7.36, 2) Elias Hyypiö OPP 7.38, 3) Vilho Filen 8.30, 4) Nestori Autio OPP 8.32, 5) Lauri Tapio OPP 10.02, 6) Niila Haapakangas OPP 11.55.

M8 1,7 km: 1) Jimi Hannula 8.11, 2) Eemeli Rantaiso OTC 9.32, 3) Arvo Pusa 11.14, 4) Nante Autio OPP 11.18, 5) Jouka Niku OTC -1 kierros, 6) Vilppu Filen -1 kierros.

N6 0,6 km: 1) Olivia Haavikko 5.25, 2) Nelli Autio OPP -2 kierrosta.

M6 0,6 km: 1) Urho Pusa 5.01.