Niko Heikkilä upeasti 8. miesten eliten XCC:n Euroopan mestaruuskilpailussa!

Anadia, Portugal 30.6.2022

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä osallistui torstai-iltana Portugalin Anadiassa ensimmäistä kertaa järjestettyyn XCC-ajon Euroopan mestaruuskilpailuun. Niko ajoi miesten elitessä, koska U23-luokalla ei ollut erillistä kilpailua. Tämä lyhyen radan (Cross Country, Short Track)  maastoajokilpailu on sähäkkä ja tiukkaa mies miestä vastaan taistelua vaativalla radalla. Miesten kisan rata oli 1,7 km pituudeltaan ja se sisälsi mm. tiukkoja kaarteita, kivikkoisia laskuja ja hyppyreitä sekä puisia siltoja tavallisen maastouran lisäksi. Kilpailumatka oli 12 kierrosta eli n. 20,5 km.

Nikolla oli ahkerasti hankittujen UCI-pisteiden ansiosta nyt kohtalaisen hyvä lähtöpaikka ja hänet oli rankattu jopa 10. sijalle lähtökarsinaan.  Kovavauhtisessa kisassa hän taisteli 6-7 miehen porukassa sijoista 6 - 11. Kisan 3-4 kärkiajajaa olivat selkeästi muita nopeampia, mutta Nikon porukassa taisteltiin sijoituksista maalisuoralle asti. Kisan voittoon polki Ison-Britannian Charlie Aldridge ajalla 29.48,517. Hopealle ajoi Espanjan David Campos ajalla 30.04,828 ja pronssille Sveitsin Alexandre Balmer ajalla 30.10,640. Niko pystyi pitämään vauhtinsa hyvin kisan aikana ja polki lopulta upeasti kahdeksanneksi ajalla 31.09,845. Viidenteen sijaan jäi eroa lopulta vain hieman yli kahdeksan sekuntia. Tämä ajo oli ehdottomasti Nikon tähän mennessä paras saavutus kansainvälisillä areenoilla. U19-luokassa Suomen Elias Hämäläinen ajoi myös hyvin sijoittuen 19. sijalle.

Nikon seuraava startti EM-kisoissa on sunnuntaina ajettava U23-luokan XCO:n Euroopan mestaruuskilpailu. (KM)