Niko Heikkilä ja Seliina Manninen polkivat XCC:n Suomen mestaruudet!

(Kuvat: Tiina Pelkonen)

Seinäjoki 16.7.2022

Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä (M-elite) ja Seliina Manninen (N19) ajoivat ensimmäistä kertaa järjestetyissä maastopyöräilyn XCC:n (Cross Country, Short track) Suomen mestaruuskilpailuissa sarjojensa Suomen mestaruudet Seinäjoella lauantaina.

Jouppilanrinteen laskettelukeskuksen maastoissa ajetussa miesten eliten 7,2 km:n kilpailussa kaksi ajajaa oli alusta asti kisan kärjessä. Niko Heikkilä ja Hyvinkään Sakari Lehtinen irtautuivat muista ajajista heti ensi metreistä lähtien. Niko lisäsi vauhtia sen verran, että maalissa eroa oli 3,6 sekuntia Nikon hyväksi. Miesten Euroopan mestaruuskilpailuissakin hienosti kahdeksanneksi ajanut Niko ajoi tämän lajin ensimmäiseksi Suomen mestariksi ajalla 24.59,6. Tämä oli Nikon toinen eliten Suomen mestaruus tällä kaudella tähän mennessä. Aiemmin keväällä Niko voitti myös fatbiken Suomen mestaruuden Sodankylässä.

Naisten N19-sarjassa Seliina Manninen ajoi sarjassaan ainoana osallistujana ottaen Suomen mestaruuden kotiin 4,8 km:n matkalla ajalla 23.47,6. (KM)