Tatu Lappalainen ja Kati Mansikkasalo-Jurvelin OPP:n maastoajojen ykköset!

(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 9.7.2022

OPP:n kesän kolmas maastoajokilpailu ajettiin lauantaina Tottorakan maastossa erinomaisissa oloissa. Vaihteleva ja varsin vaativakin reitti sai ajajilta kiitosta.

Miesten 13,8 kilometrin maastoajon (XCO) voittoon polki 45-vuotias Rovaniemellä syntynyt, mutta nykyisin Oulussa asuva  Pro Victoria-seuraa edustava Tatu Lappalainen todella vahvalla ajolla. Lappalaisen voittoaika oli 41.31. Hänellä on takana pitkä ura triathlonissa, mutta viime vuosina hän on keskittynyt maastoajoon.  Lappalainen kertoi kisan jälkeen: "Reitti oli todella mukava kunnon maastokisa. Tunsin olevani ihan huippukunnossa ja taidankin osallistua sekä maratonajon että XCO-maastoajon oman ikäluokkani mestaruuskisoihin." Kisan toiseksi polki OPP:n Vesa-Pekka Jurvelin ajalla 46.04 ja kolmanneksi OPP:n Joni Haataja ajalla 47.57.

Naisten sarjan 13,8 kilometrin ajossa OPP:n Kati Mansikkasalo-Jurvelin oli myös todella hyvässä vireessä ja vei voiton hyvällä ajalla 52.16. N18-sarjassa OPP:n Anni Tapio polki voittoon ajalla 56.54.

Poikien sarjoissa OPP:n Joel Tapio ajoi myös vahvasti ja voitti sarjansa (M14) 13,8 km:n ajon ajalla 52.12 samoin kuin OPP:n Lauri Tapio M12-sarjan 8,3 km:n ajossa ajalla 38.21. Muissa sarjoissa voittoon polkivat Lilli Haataja OPP (N12), Iina Jurvelin OPP (N10), Niilas Posio OTC (M10) ja Roni Jurvelin OPP (M8).

OPP:n seuraava maastopyöräilytapahtuma on elokuun lopulla ajettava maastomaratonkilpailu (XCM). (KM)

Tulokset:

Miehet 13,8 km: 1) Tatu Lappalainen Pro Victoria 41.31, 2) Vesa-Pekka Jurvelin OPP 46.04, 3) Joni Haataja OPP 47.57, 4) Antti Härmä OPP 53.02, 5) Antti Kulmala OPP 59.45, 6) Jaakko Ylikulju OPP 1.08.23.

Naiset 13,8 km: 1) Kati Mansikkasalo-Jurvelin OPP 52.16.

N18 13,8 km: 1) Anni Tapio OPP 56.54. -) Seliina Manninen OPP DNF.

M14 13,8 km: 1) Joel Tapio OPP 52.12, 2) Pyry Posio OTC 54.04.

M12 8,3 km: 1) Lauri Tapio OPP 38.21, 2) Jooa Salmela OPP 38.31.

N12 2,8 km: 1) Lilli Haataja OPP 14.12.

N10 2,8 km: 1) Iina Jurvelin OPP 14.11.

M10 5,5 km: 1) Niilas Posio OTC 25.47, 2) Vili Haataja OPP 32.50.