Kultainen Kampi Pyöräilyleiri 30.6.- 4.7.2008 Solvalla


Väyrysen Markku, Iina ja Iiro sekä Neea Huikuri, Siiri Huhtala ja minä eli Tannisen Sari menimme pyöräilyleirille junalla. Myös Kulmalan Antti oli mukanamme leirillä, mutta Antti tuli mukaamme matkan varrelta. Nousimme Helsinkiin menevään junaan Rovaniemellä sunnuntai-iltana. Sodankylästä (136 km) Rovaniemelle menimme Markun autolla. Juna oli autopikajuna, jossa kulki näppärästi myös Markun Hiacekin. Helsingistä autoilimme Solvallaan maanantaina 30. päivä kesäkuuta.

Solvallassa majoituimme rivitalonnäköisiin taloihin, joissa oli pitkä käytävä ja käytävän varrella mukavia 2-3 hengen huoneita. Huoneissa oli jopa omat peseytymistilat sekä wc, tosin sauna oli yhteinen ja se sijaitsi järven rannalla.

Melkein joka päivä kävimme uimassa rannalla pyöräilyjen jälkeen. Vesi oli lämmintä, olisiko ollut jopa 20 -asteista. Saunassa kävimme vain yhtenä iltana.

Leirillä ajoimme paljon polkupyörillä, sehän oli pyöräilyleiri. Pyöräilyä meillä oli maastossa, maantiellä ja radalla. Totisemman harjoittelun ohella meillä oli erilaisia kilpailuja ja leikkejä. Ohjattua illanviettoakin meille oli järjestetty, mm. disko-ilta. Disko oli ihan mielenkiintoinen kokemus ja siellä sai tanssia yksin tai kaksin musiikin soidessa. Jotkut aikuisetkin kävivät tanssimassa illan aikana.

4.7. Perjantaina leiri päättyi ja sodankyläläiset suuntasivat kohti pohjoista. Minä jatkoin vielä ukkini ja mummini luona Savossa leireilyä mansikoita poimien.

Pyöräilyleiri antoi lisää intoa harjoitteluun ja siellä sai hyödyllisiä vinkkejä pyöräilyharrastukseen.

Oli mukavaa tavata pyöräilijöitä myös muualta Suomesta. Uskon, että tulevissa kisoissa ja leireillä tavataan paljon tuttuja Solvallan Pyöräilyleiriltä.

Solvallassa olosuhteet olivat todella hyvät pyöräilyleirin pitoon. Maastot olivat hyvät maastopyöräilyyn ja maantiet olivat haasteellisia maantietreeneihin. Pääsimme jopa Helsinkiin Velodromille harjoittelemaan rata-ajoa. Velodromille siirryimme linja-autolla, tosin isommat (M/N 16 - 18) pyöräilivät sinnekin.

Kiitos kaikille Kultainen kampi Pyöräilyleirin järjestelyihin osallistuneille!!!

Sari Tanninen, Sodankylä

 


 

 

Aloitussivulle