Ounaksen Pyörä-Poikien vuosi 2006

Eemeli Välimaa vuoden menestyjä

Kauden päättäjäisissä Eemeli Välimaa pokkasi vuoden menestyjän palkinnon.

Puheenjohtaja Markku Väyrynen vastaanotti OPP:lle myönnetyn "Vuoden 2006 pyöräilyseura" -palkinnon.  (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Kauden päättäjäisissä kahvin, limsan, karkin ja pizzan ohessa jaettiin tuttuun tapaan palkintoja vuoden menestyneille ajajille. Arvokkaimman eli vuoden menestyjän kiertopalkinnon sai  Eemeli Välimaa, joka polki M14-sarjassa kolme ISM-hopeaa (500m, 2 km, maantieajo). Myös puheenjohtaja Väyrynen polki M40-sarjassa kolme ISM-mitalia (hopeaa 1 km:lla ja 3 km:lla, ja pronssia eräajossa), mutta Välimaan värisuora oli parempi. Väyrynen sai näin ollen hienosta vetäjän työstään sekä Sodankylässä että kilpailureissuilla ”vuoden yllyttäjän” palkinnon. Kauden yllättäjäksi valittiin OPP:n M18-sarjan joukkue, joka OPP:n järjestämissä maantiepyöräilyn SM-kisoissa polki hopeaa. Joukkueessa ajoivat Antti Kulmala, Janne Stenbäck ja Tuomas Lilja. Vuoden tuulettajan palkinnon sai kaksi ISM-mitalia polkenut Valtteri Peteri (hopeaa 500 metrillä ja maantieajossa) ja vuoden kammenpyörittäjän tittelin sai nimiinsä yhden ISM-mitalin Ilkka Keskitalo (pronssia 2 km:lla). SM- ja ISM-kisoissa OPP.n ajajilla oli lisäksi kahdeksan sijoitusta kuuden parhaan joukkoon.

OPP julkaisi ennen Rovaniemen SM-kisoja SM-kisaliitteen Lapin Kansassa ja itse kisoihin painettiin ohjelmalehtinen. SM-kisoja varten tilattiin myös valkoisia ja mustia t-paitoja kisalogolla. Paitoja annettiin toimitsijoille ja myytiin kisakansliassa.

OPP:n johtokunta vuonna 2006: Markku Väyrynen (pj.), Martti Alaviiri (vpj.), Jarmo Alatarvas (siht.) Anne Kunnari (tal.hoit.), Teija Alaviiri, Jouko Kestilä, Mikko Rapo, Tuomo Lilja, Pekka Välimaa ja Juhani Angelva.

Markku Väyrynen pokkasi Helsingin velolta kaksi M40-sarjan ISM-hopeaa (1 km, 3 km) ja M30-sarjan eräajon pronssia. Kuvassa Väyrynen ja 1 km:n voittaja Jyrki Terävuo. (Kuva: Pertti Nissinen)

Kuvassa tempoajoa polkeva Ilkka Keskitalo ajoi ISM-pronssia M12-sarjan 2 km:n aika-ajossa. (Kuva: Pekka Välimaa)

Kaikkiaan OPP:n ajajat saavuttivat siis yhteensä 10 mitalia Suomen mestaruuskilpailuista. Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa OPP oli jälleen paras 99 mitalilla, joista 55 oli kultaisia. Kaikkein hienoin kunnianosoitus seuralle oli kuitenkin valinta vuoden 2006 pyöräilyseuraksi Suomen Pyöräily-Unionin syyskokouksessa. Perusteluissaan SPU:n hallitus korosti  mm. OPP:n kesällä järjestämien SM-kisojen poikkeuksellisen hyviä järjestelyjä sekä OPP:n hyvää nuorisotoimintaa ja aktiivisuutta niin kisojen kuin muidenkin tapahtumien järjestämisessä kuin myös osallistumisessa useimmiten pitkien matkojen päässä oleviin valtakunnallisiin kilpailuihin.

SM-mitalit: 0 kultaa - 8 hopeaa - 2 pronssia = 10

PSM-mitalit: 55 kultaa - 32 hopeaa - 12 pronssia = 99