Ounaksen Pyörä-Poikien vuosi 2007

 

NeeaIina.jpg

Neea Huikuri (vas.) polki Sipoosta yhden hopean (N10: tempo) ja kaksi pronssia (N10: maantie ja joukkuekilpailu)

Iina Väyrynen yhden kultamitalin (N10: tempo), yhden hopean (N10: maantieajo) ja yhden pronssin (N10: joukkuekilpailu).    (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Tuomas Lilja pokkasi OPP:n Vuoden menestyjä –palkinnon

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Tuomas Lilja ja Iina Väyrynen kauden päättäjäisissä. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

OPP:n kauden menestyjän ison kiertopalkinnon pokkasi M16-sarjassa kaksi Suomen mestaruutta ja yhden hopean sekä vielä M18-sarjan joukkueajon hopean polkenut Tuomas Lilja. Aiempinakin vuosina jo ison kasan SM-mitaleita ajanut Lilja saavutti Turun velodromilla uransa tähän mennessä hienoimman tuloksen hänelle tyypillisellä hyvällä kilpailuasenteella.  Liljan kultamitalit tulivat eräajosta ja 1 km:n aika-ajosta ja hopea 3 km:n aika-ajosta.

OPP:n ajajilla oli myös muita hienoja suorituksia kauden aikana. Kauden yllättäjän palkinnon napannut Sodankylän Iina Väyrynen polki N10-sarjassa yhden mestaruuden, yhden hopean ja joukkuekilpailussa vielä Neea Huikurin ja Venla Heikkisen kanssa pronssia. Iinan jälkeen kaksoisvoiton N10-sarjassa varmistanut Neea Huikuri polki siis hopeaa ja kaksi pronssia.

OPP:n SM-mitalisaldo ei loppunut vielä näihinkään vaan Simo Alatarvas polki M16-sarjassa eräajossa SM-pronssia ja M18-sarjan joukkueajossa pronssia. Eemeli Välimaa puolestaan polki kolme hopeaa (M14-sarjan maantieajo ja joukkuekilpailu, radalta M18-sarjan joukkueajosta) ja yhden pronssin (M14-sarjan 2 km:n aika-ajo) jatkaen näin hänkin vuosien mitaliputkeaan. Jo mainittujen lisäksi SM-hopeaa ajoivat M14-sarjan joukkuekilpailussa Joonas Nikunlassi ja Valtteri Peteri.

OPP:n ajajilla oli myös pistesijoja SM-kisoista: Tuomas Lilja oli neljäs M16-sarjan tempoajossa, Eemeli Välimaa viides M14-sarjan tempoajossa, 500 metrin aika-ajossa ja maastoajossa ja Simo Alatarvas kuudes 1 km:n ja 2 km:n aika-ajoissa.

Kaikkiaan OPP:n ajajien vuoden saldo oli hienot 13 SM-mitalia, joista kolme oli kultaisia. Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa OPP oli ylivoimaisesti paras 90 mitalilla, joista kultaisia oli 49.

Pohjois-Suomen pyöräily ry:n kokouksessa OPP sai runsaasti kiitosta myös koko Pohjois-Suomen pyöräilyä ylläpitävästä kilpailutoiminnastaan. OPP on jo vuosien ajan järjestänyt leijonanosan Pohjois-Suomessa pidettävistä pyöräilykilpailuista aina SM-tasoa myöten. Kaudella 2007 OPP järjesti neljä kansainvälistä kilpailua ja viisi kansallista sekä lisäksi piirikunnallisia kilpailuja sekä Kesäkonttiset (88 osallistujaa) ja Prisma –kuntopyöräilyn (58 osallistujaa). OPP järjesti 2.-4.3. lumileirin Rovaniemellä Pohjois-Suomen pyöräilijöille.

OPP:n johtokunta vuonna 2007: Markku Väyrynen (pj.), Martti Alaviiri (vpj.), Jarmo Alatarvas (siht.) Anne Kunnari (tal.hoit.), Jouko Kestilä, Tuomo Lilja, Mikko Rapo, Pekka Välimaa, Pertti Nissinen, Hannu Jänkälä ja Matti Peteri.

Pohjois-Suomen Pyöräily ry;n hallituksessa: Markku Väyrynen.

 

SM-mitalit: 3 kultaa - 6 hopeaa - 4 pronssia = 13

PSM-mitalit: 49 kultaa - 25 hopeaa - 16 pronssia = 90