Ounaksen Pyörä-Poikien vt. puheenjohtajan Erkki Mikkosen haastattelu 28.12. 1963:

 

Ounaksen P-P:n luistelutallissa rakennetaan kovaa iskujoukkoa TUL:n luistelukatraaseen

 

ROVANIEMI

”Kyllä luistelutoiminta täällä pyörii voimakkaasti ja teemme sen eteen työtä määrätietoisesti”, kertoi TUL:n seuran Ounaksen Pyörä-Poikien vt. puheenjohtaja Erkki Mikkonen, joka esitteli pohjoisen luistelutoimintaa lehdellemme lähinnä Rovaniemen näkökulmasta katsottuna.

-Toimintaa kyllä haittaavat monet vaikeudet, kuten välineiden ja varojen puute sekä koulutettujen ohjaajien vähäinen määrä. Osallistuisimme myöskin varsin mielellämme niihin moniin kurssi- ja leiritilaisuuksiin, joita siellä etelän puolessa vuoden aikana järjestetään, mutta valitettavasti ne nielevät siksi runsaasti varoja lähinnä matkakuluina, ettemme voi lähteä niihin mukaan. Toivoisimmekin, että valmentajat edes joskus vierailisivat täällä pohjoisessakin pitämässä kurssi- ja valmennustilaisuuksiaan, sillä kyllä täällä hyvää ainesta löytyy vaikka millä mitalla.

-Ounaksen Pyörä-Poikien tämänhetkisinä luistelunohjaajina toimivat Teuvo Raimosvuo ja Erkki Rapo, jotka molemmat ovat tehneet erittäin hyvää työtä luistelijaimme keskuudessa. Luistelijat ovat jo syksystä lähtien tehneet maastolenkkejä ja lisäksi on ollut pojille kerran viikossa voimistelu- ja koripalloharjoitukset sekä tytöille lentopalloharjoitukset pohjakunnon hankkimiseksi.

-Marraskuussa (2.11.) järjestimme leirin nuorille luistelijoille Keski-Lapin lomakodissa Norvajärvellä. Sen jälkeen ovat luistelijat olleet jatkuvasti jääharjoituksissa ensin lähilampien ja –järven jäillä ja sen jälkeen Rovaniemen keskusurheilukentän jäällä.

-Viime kilpailukaudella pääsimme jo jäsentenvälisissä  kilpailuissa 500 suoritukseen, mutta tällä kaudella tuo luku tullaan varmasti ylittämään – melko reilullakin marginaalilla. Tämän syksyn harjoituksiimme on jatkuvasti osallistunut noin 30-40 nuorta kehityskykyistä luistelijaa. Vaikka kilpailutoimintaamme haittaavatkin taloudelliset tekijät, niin siitä huolimatta pyrimme viemään runsaan ohjelmamme suunnitelmien mukaisesti läpi. Talven kilpailuohjelmasta on vielä vaikea sanoa aivan varmaa, mutta jotakin siitä voidaan jo nyt varmuudellakin kertoa. Järjestämme tällä kaudella kansalliset, piirikunnalliset ja nuorisoluistelut sekä seuraottelun alle 17-vuotiaille tytöille ja pojille jonkin Oulun tai Kemin seuran kanssa. Neuvottelut tästä ovat kuitenkin vielä kesken. Lisäksi ovat ohjelmassa seuran mestaruuskilpailut ja noin 12 muuta jäsentenvälistä kilpailua pikaluistin- ja hokkarisarjoissa. Sitten ovat vielä piirin tyttöjen ja poikien luistelupäivät, jonne seurastamme lähtee suuri joukkue mukaan. Kansallisiin ja piirikunnallisiin sekä taloudellisten mahdollisuuksien mukaan myös SM- ja TUL:n mestaruuskilpailuihin pyrimme lähettämään lähinnä nuoria luistelijoitamme.

-Toimintaamme ovat haitanneet myös eräät ikävät hajaannusilmiöt, joita on ollut viime aikoina todettavissa urheiluelämässämme ja sen vuoksi olemme joutuneet kasvattamaan luisteluporukkamme aivan nuoresta polvesta, mutta nyt tilanne alkaa jo näyttää hyvältä ja työmme kantaa tuloksia. Lopuksi esitänkin, että siellä etelässä kiinnitettäisiin entistäkin enemmän huomiota tänne Lappiin, jossa urheilun aate versoaa aivan yhtä palavasti kuin siellä etelässäkin – joskin vain huomattavasti vaikeammissa ja karummissa olosuhteissa. Lähivuosien aikana täältä on tulossa runsaasti vahvistusta TUL:n luistelurintamaan, kunhan vain tehdään kaikki mahdollinen tämän yhteisen asiamme hyväksi.