Puheenjohtaja Erkki Mikkosen katsaus OPP:n vuoden 1964 talvikauden toiminnasta (Lapin Kansa 16.5.1964):

 

 

Ounaksen Pyörä-Pojilla vilkas talvikausi takanaan

 

Rovaniemeläisen urheiluseuran Ounaksen Pyörä-Poikien vilkas talvikausi on nyt takanapäin, kertoi seuran puheenjohtaja Erkki Mikkonen. Talven aikana on ennen kaikkea luisteltu, mutta ohjelmassa on lisäksi ollut melko runsaasti hiihtoa ja sisäurheilua.

 

Pikaluistelukilpailuissa on ollut mukana yhteensä 41 nuorta, joista poikia 27 ja tyttöjä 14. Hokkarikilpailuihin on osallistunut 91 poikaa ja 130 tyttöä. Näin on näissä lajeissa ollut yhteensä 262 osanottajaa. Pikaluistelijoille 494, kaikille yhteensä 763 suoritusta. Talven aikana on järjestetty 15 kilpailut.

 

Seuran jäsenet saavuttivat myös muutamia luistelun piirinmestaruuksia. Tytöistä mestaruuden saavuttivat Helena Jokela ja Seija Jokela sekä pojista Esko Seppänen.

 

Luokkatuloksia on saavutettu seuraavasti: B-luokka: pojat 7, tytöt 8, C-luokka: pojat 19, tytöt 27, yhteensä 61 luokkatulosta.

 

Hiihdossa on ollut mukana 60 poikaa ja 14 tyttöä. Kilpailusuorituksia on ollut 7 kilpailussa 159.

 

Yleisurheilun sisäkilpailuissa on ollut 41 poikaa ja 19 tyttöä.  Kilpailusuorituksia on ollut yhteensä 253 yhdessätoista kilpailussa. Luokkatuloksia on saavutettu korkeushypyssä seuraavasti: B-luokka : pojat 15, tytöt 2, C-luokka: pojat 9, tytöt 9, yhteensä 35 luokkatulosta.

 

Talven ohjelmaan on lisäksi kuulunut harjoitus- ja kuntouttamistarkoituksessa voimistelua, lento- ja koripalloa. Näissä on ollut kaikkiaan 81 harrastajaa. Harjoituksia on pidetty kaikkiaan 23 kertaa.

 

Kaikkiaan on talven kuluessa pidetty 33 kilpailut, kaikki lajit huomioonottaen ja näissä on ollut 411 osanottajaa. Kilpailusuorituksia on kaikkiaan kertynyt 1183.

 

Torstaina seura järjesti keskusurheilukentällä talvikauden palkintojenjakotilaisuuden. Siinä jaettiin mestaruusmitaleja, lautasia ja lusikoita  yhteensä 367 kappaletta. Kunniapalkintoja jaettiin seuraaville: luistelussa Esko Seppänen (räpylä), Sakari Suhanko (kiikari), Aulikki Virtanen (rahapussi), Reino Koski (pienoislentokone), Outi Tenkanen (leikkikalusto), Urpo Pikkupeura (xylofoni) ja Seija Jokela (kaulakoru), yleisurheilussa Matti Kymäläinen (kalvosinnapit). Rovaniemen auto- ja kuljetustyöläisten ammattiosaston ja Tuloman työhuonekunnan lahjoittaman nuorten luistelun kiertopalkinnon  ensimmäisen kiinnityksen sai Helena Jokela.

 

Kesällä seura järjestää kahdet kansainväliset pyöräilykilpailut: kortteliajot juhannuksena, joihin pyritään saamaan kummankin liiton parhaat ja luvassa on myös ruotsalaisia, sekä maantieajot elokuun 16 päivänä. Piirinmestaruuskilpailut (maantieajot) seura järjestää heinäkuussa. Jäsentenväliset kortteliajot suoritetaan 6 kertaa. Ensimmäiset niistä onkin jo pidetty. Heti. kun kentälle päästään, järjestetään ratakilpailut etupäässä nuorille tarkoitettuna.

 

Yleisurheilussa seuralla on myös kilpailutoimintaa. Elokuun 2. päivänä on piirikunnalliset nuorten kilpailut ja maastojuoksukilpailut järjestetään kaikkiaan 12 kertaa. Rata- ja kenttäkilpailuja jäsenille pidetään kesän kuluessa noin 20 kertaa.

 

Seura on erityisesti kiinnittänyt huomiota nuorisotoimintaan  ja juuri näiden kilpailujen avulla pyritään tätä nuorta kaartia kasvattamaan ja valmentamaan. Kaiken kaikkiaan voimme olla tyytyväisiä saavuttamiimme tuloksiin, sillä olemme näillä aloilla toimineet vasta verraten lyhyen aikaa, totesi puheenjohtaja Mikkonen lopuksi.