7.5. 1965:

ErkkiM.jpg

Erkki Mikkonen (Kuva: Kalevi Mikkosen arkisto)

 

OPP:ssa on ajajia, mutta pyöristä huutava puute

 

Rovaniemeläinen Ounaksen Pyörä-Pojat tunnetaan ennen muuta vilkkaan tyttö- ja poikatoiminnan ansiosta. Pyöräilyn sekä luistelun ohella seuran nuorilla on mahdollisuus harrastaa kesäaikana yleisurheilua ja heille järjestetään lisäksi kevättalvella sisähyppykilpailuja. Jäsentenvälistä kilpailutoimintaa ei monellakaan urheiluseuralla ole yhtä paljon kuin Pyörä-Pojilla. Lapin piirin luistelusta sekä seuransa kesäajan harjoitus- ja kilpailutoiminnasta kertoo lehdellemme OPP:n puheenjohtaja Erkki Mikkonen.

-Luisteluharrastus on keskittynyt piirissämme pääasiassa Rovaniemelle ja Kemiin. Etenkin Rovaniemen nuorten esiinmarssi pikaluistelussa oli viime talvena voimakasta. Tähänastisten saavutusten arvoa nostaa se, että pikaluistelutoiminta alkoi seurassamme 1962 ja vasta viimeksi kulunut kausi sujui määrätietoisen koulutuksen merkeissä. Uskon, että luistelutoiminnan nousu jatkuu ensi talvena ja Pyörä-Poikien vahvasta nuorten teräskenkäisten joukosta löytyy lähivuosina merkittävä vahvistus liiton pikaluistelulle. Tytöistä ovat lupaavimmat tulokkaat Seija ja Helena Jokela (15-vuotias) ja 11-vuotias Aila Simonen, joka aloitti luistelemisen vasta viime talvena. Pojista mainittakoon 16-vuotias Esko Seppänen (500 m 49,5 ja 3000 m 5.03,9), 14-vuotias Jukka Taipale ja 11-vuotias Veijo Simonen. Edellä mainittujen ohella on monia muita 10-15 –vuotiaita tyttöjä ja poikia pyrkimässä esille, mutta heistä kuulemme myöhemmin, kertoi puheenjohtaja Mikkonen.

Puheenjohtaja kertoi myös seuransa kesäajan toiminnoista sanoen edessä olevan vilkkaan pyöräily- ja yleisurheilukauden. Pyörä-Pojissa on ajajia, mutta pyöristä on huutava puute. Pyöräilijät harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa maantiellä ajaen, maanantaisin ja torstaisin on voimistelujumppa. Pääsiäisenä oli valmennusleiri, jossa oli mukana pyöräilijöitä, luistelijoita ja myös yleisurheilijoita. Kaikille järjestettiin kuntotestikokeet. 8.-9. toukokuuta on vastaavanlainen leiri ja kesäkuussa kolmas. Yhteisiä maastolenkkejä pidetään kaksi kertaa viikossa.

Kesäajan kilpailutoiminnasta kannattaa mainita TUL:n rovaniemeläisseurojen yhteistoiminnassa pidettävät yleisurheilukilpailut ja OPP:n Yöttömän yön pyöräilyajot juhannuksena.