Leuto talvi aktivoi liikkumaan!

 

Pohjois-Suomessa on ollut mukavan leuto talvi. Cycloksesta kuulin terkkuja, että kuumaverisimmät aktiivit ovat jatkaneet ajamista marraskuun loppuun saakka. Jos kelit ovat tällaisia -5 asteen hujakoilla huitelevia, pitää vissiin Lapissakin päivittää kasvihuoneilmiön vuoksi pyöräilyä ympärivuotiseksi… Tulin juuri Talvisarjajuoksua valmistavalta harjoituslenkiltä. Kyllä siinä hermo lepää kun juoksee otsalampun varassa pimeässä korvessa. Onneksi sain kaamoksen keskelle Oulun reissulta hommattua Crescent -työmatkapyörään napadynamon. Mainio kapistus: pelaa umpilumessakin ja valaisee jo kävelyvauhdissa. Täysin äänetönkin on. Loppui se ainainen otsalampun viritys ja patterin vaihto.

 

Ai niin, että mitäkö Lapin mies teki Oulussa? Kävimme Pohjois-Suomen pyöräily ry:n kokouksessa  sopimassa ensi kauden kisoista. OPP:n järjestettäväksi lankesi yhdeksän starttia: 50-vuotisjuhlakisa maastopyöräilyn SM (anottu, ei vielä myönnetty), PSM-rata-ajot, 4 Sodankylä-cupin osakilpailua (joista 1 PSM-kortteli ja 1 PS-cup) ja Rovaniemen pyöräilyviikonloppu, jossa kolme kisaa (mm. PSM-tempo). Sodankylä-cupista sovittiin kompromissiratkaisuna, että su 25.5. ajetaan ensin tempo ja sen perään kortteli. Muutoin se olisi ollut päällekkäin 24.5. ajettavan Oulun maastokisan kanssa. Nyt ainoaksi merkittäväksi päällekkäisyydeksi jäi Rovaniemen pyöräilyviikonloppu ja Kuusamon pyöräilyt.

 

Pohjois-Suomessa on toiminta viimeisten vuosien aikana valitettavasti keskittynyt muutaman seuran pariin. Kokouksessa kaiholla muisteltiin, kun aktiivisia pyöräilyseuroja oli nykytilannetta enemmän. Onneksi kuitenkin nykyiset seurat jaksavat tehdä töitä. Lisenssikuskejahan Pohjois-Suomessa on kuitenkin ihan mukavat määrät.

 

Mielenkiintoinen asia Oulun kokouksessa oli ennakkotieto Barentsin alueen mestaruuskilpailuista. Ensi kesänä (alustavasti 11.-13.7.) nimittäin pyritään järjestämään Pohjois-Norjassa suuret kisat, jossa Pohjoisen alueen parhaat ajajat ajaisivat Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjältä. Palaan asiaan, kun kuulen siitä lisää.

 

Nyt vaan nauhat tiukalle ja harjoittelemaan lauantain OPP:n sisäisestä mestaruudesta RDS:n Talvisarja-juoksun yhteydessä.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

Markku Väyrynen

3.12.2007