Kohti kesää

 

Kalenteri osoittaa jo mukavia lukemia ensi kesän koitoksia ajatellen. Aikaa toukokuun ajoihin ei ole enää pitkästi; silti ehtii vielä tehdä paljonkin kesän eteen. Tutut ovat olleet samoilla asioilla liikkeellä kuin minäkin, eli suunnittelemassa tarvittavia välineiden päivityksiä junioreille. Onneksi junnujen peruspyörien hinnat eivät ole energian hintojen kanssa samassa nousukurssissa. Fillari-lehden torilla kannattaa käydä katselemassa edullisia löytöjä. Siellä on varmaan moni muukin havahtunut huomaamaan, kuinka paljon Matit ja Maijat ovat talven puoleen väliin mennessä venähtäneet. Ei muuta kuin kamat kiertoon vaan. Hinnalla millä hyvänsä! Ei niiden käytettyjen kamojen hinnat varastossa ainakaan nouse.

 

Kuusamossa järjestetään pyöräilytoiminnasta kiinnostuneille ohjaajille kurssi, jonne OPP on luvannut kustantaa halukkaat mukaan. Rovaniemen seudulle kaivattaisiin kipeästi junnutoiminnan vetäjiä. Jos vaikka vuoroviikoin toinen olisi vastuuhenkilö ja toinen varalla ja päinvastoin. Pelkäksi masters-seuraksi emme saa missään tilanteessa profiloitua. OPP:lla on näitä varhaisnuoria/nuoria aikuisia suhteessa vähän koko ajajakaartista, mutta kuitenkin.

 

Ensi kesän ISM-ajoihin ei ole vieläkään löytynyt uskaliasta järjestäjää. Ainakin viime kesän Sipoon järjestelyt onnistuivat hienosti. Ovatko järjestäjien kettingit menneet solmuun nykyajan talkooporukan ja pykäläviidakon yhteensovittamisessa? Kyllähän kisojen järjestäminen iso työmaa on. Toivottavasti Pohojanmaan veri ei vapise, jos muut peesaavat

 

Tammikuun Talvisarjajuoksusta tuli painajainen. Aloitin inhottavassa vasta sataneessa lumessa tavallista rauhallisemmin. Kantapäiden alla muljusi vikkelämpien juoksijoiden polkemia lumipatteja. Kahdeksan kilometriä ennen maalia joulukuussa revennyt pohje kramppasi niin, että piti tietokonetermein kytkeä ”vikasietotila” päälle ja laahustaa maaliin. Kun vielä ”maisterikin” aikoi huonoa juoksufiilistä uhkaillen jättävänsä juoksusarjan huhtikuulle parempien kelien toivossa, olin aivan debiksessä. Jos en ole la 9.2. LKS:ssa neuvottelemassa upouuden ajajan liittymisestä OPP:hen, tulemme taas kokeilemaan, ”josko tänään menisi ennätysvauhtia”… Nyt loputkin OPP:n ajajat Oukulle juoksemaan! Tyyli on vapaa ja voitelu onnistuu varmasti.

 

Markku Väyrynen

27.1.2008