Nivalan tempo 2008

 

 

Kiitokset Marjoniemille ja muille järjestelytoiminnassa olleille Pyörärinkiläisille! Homma on lähtenyt komiaan nousuun Keski-Pohjanmaalla. Viimeinen niitti on seuran omat nettisivut. Kahviota pyöritti äitini ikäinen nainen, jolle kerroin, että -50-luvun alussa äiskä oli tällä samalla koululla ekalla luokalla käyden koulua lapsuusajan. Katri sanoi heti tuntevansa äitini. Pirautin äitille ja hän sanoi heti muistavansa Katrin. Terveiset vaan sinne Nivalaan, kun en siinä kiireessä enää rouvaa tavoittanut!

 

Jokohan saadaan ensi kesän Solvallan nuorisoleirille aivan uuden seuran jäseniä? Hommahan on vuosi vuodelta Solvallassa kasvanut. Kun vielä Kälviän lapset saataisiin tulemaan leirille, tulisi tulevana kesänä taas uusi osanottoennätys. Mehän voisimme mennä sinne samalla junalla ja järjestää kuljetus Hki-Solvalla-Hki. Pistäkää vaan Kälviän ja Nivalan iskät ja äiskät minulle viestiä niin hoidetaan tämäkin homma kotiin!

 

Kirjoitan tätä Nivalan jälkeisenä päivänä. Lapin Kansaa hakiessa maa oli jo valkoinen ja joen takana oleva maisema on sulaa Kitisen jokea lukuun ottamatta kuin keskellä talvea! Ehdin jo tuntea huonoa omaatuntoa, kun en laittanut junnujen maantietreenejä aikaisemmin käyntiin. Jos ilmat ovat +3 asteen hujakoilla ja tuulee kylmästi ja välillä pukkaa lunta niskaan, kallistuu ratkaisu oikeaksi.

 

Totta kai kisoista odotimme parempaa menestystä. Onneksi 1004 km ajaminen autolla ei tällä kertaa mennyt keneltäkään automme kahdeksasta ajajasta teknisten ongelmien vuoksi mönkään. Jos 8 ajajaa ajaa niin lujaa kuin päivän kunto antaa periksi, eikä tule yhtään luokkavoittoa, jää ilman muuta karvas maku kitalakeen. Toisaalta on varmaan hyvä välillä nyrkkeilytermein ”olla ottavana osapuolena”. Kotimatkalla naureskelimmekin, että seuramme uusimmat ajajat ottivat toiseen autoon kolme luokkavoittoa meidän jäädessä nuolemaan näppejämme. Onhan meitä pikkubussilastillinen apuajajia tuleviin koitoksiin! Onneksi saimme Veeran, Päivin ja Tuomon joukkoihimme.

 

Toivotaan, että seuramme jäsenet muistavat ensi kerralla, että palkintojenjako ei ole muotinäytös, vaan sinne mennään edustuspaita päällä. On noloa toistenkin seurojen puolesta, jos palkintokuvissa seurojen virallisten asujen lisäksi paikalla on ajajia Seppälästä, Lindexistä, Halpa-Hallista ja Dressmannista…

 

18.5.2008

Markku Väyrynen