Luostolla lustin pidossa

 

Lapissakin saatiin ennen kesäkuuta pyöräkilpailut käyntiin kaudelle 2008. Järjestyksessään 11. Sodankylä-cup heräsi horroksestaan ja korkkasi kauden. Oli mukava tunne nähdä hyväntuuliset etelän vieraat pihalla purkautumassa pyöriä pullollaan olevien autojen seasta.  Kuhinaa oli kuin muurahaispesässä. Korttelirataa yksinkertaistettiin siten, että ratoja oli nyt vain yksi aiemman kolmen sijaan. Homma vaikutti enemmän plus-merkkiseltä kuin vanha.

 

Tempo oli aikuisille pitkähkö, etenkin, kun siinä oli mäkiä. Toisin kuin esim. Nivalassa. Reitillä oli 2 yli kilometrin mittaista nousua. Vaikka mennessä laskettiin hyvän matkaa yli 60km/h, tuli kääntöpaikalla samassa paikassa tempovauhdiksi 23km/h. Kun oikein puristi, nousi vauhti 24km/h:iin. Sellaista kolmen tonnin Cooper-vauhtia suurin piirtein. Oma tempo kulki kuitenkin helpommin kuin Nivalassa. Pitkät mäet eivät vaan sovi 100-kiloiselle…

 

Kuusamo oli niin kova kuin pelättiinkin. Jos korttelissa osattiin odottaakin kylmää kyytiä, oli tempon  kuusamolaispanos yllättävän terävä. Aikaisemmin seura tunnettiin nimenomaan hyvistä maantieajajista. Nyt löytyy vääntöä myös tempoon. Ossin kanssa saunassa ehdittiin sen verran porista, että mukavaa aikaa tämä keski-ikä on. Hauska seurata lasten touhuja. Työt tosin tahtoo harrastuksia haitata. Sellaista tämä nykyajan tulos tai ulos –meininki on. OPP:lla oli sentään yksi valopilkku  (toki muitakin, mutta että viiskymppisenä Pohjois-Suomen mestariksi). Kalevi hävisi jopa minulle Talvisarjajuoksuissa syksyllä. Miten voi mies yhden talvikauden aikana sinnittyä noin paljon? Huusin vielä koiruuksissani viimeisen 200 m:n kohdalla mestaruutta janonneelle Jormalle, että ”Kalevi kangistuu, anna mennä, kun olet (kai) kevyempikin!” Ei kangistunut. Onnea ”Maisterille”.

 

Heinäkuun ISM-kisoissa tullaan näkemään menestystä tällä Luoston lustinpitoporukalla. Pysytään terveenä ja annetaan mennä. Ketju ei lopu kesken! Kiitokset tukijoillemme, Hotelli Luostotunturi, Scandic-hotelli ja Ravintola Kerttuli sekä Bike Planet. Suurkiitos erityisesti koko päivän uurastaneelle talkooporukalle. Ei tämä talkoohenki ole kokonaan kuopattu!

 

25.5.2008

Markku Väyrynen