Kesäkonttiset

 

Lasten ja nuorten saaminen säännöllisen ja ohjatun liikuntaharrastuksen piiriin kuulostaa jo loppuun kolutulta luulta. Olen opettajan työssä kuitenkin liputtamassa e.m. aatteen puolesta! On sääli nähdä koululla oppilaita, jotka eivät harrasta mitään. Tässäkin olisi tietysti hyvä olla kultainen keskitie. Myönnän heti omalta kohdalta, että ei tässä aivan tien keskiviivoja pitkin mennä, mutta parempi vähän liikaa kuin ei mitään.

 

Nämä taisivat olla kuudennet tai seitsemännet KK:t putkeen, joissa olen lapsia käyttänyt. Kävimme kantapaikassamme, Napsun Nesteellä ja sanoinkin pomolle, että onpas mukava kun saa tuoda jo kolme junnua samasta osoitteesta ajamaan! Pomo myhäili myötätuntoisenkuuloisesti, kuten palveluammatissa olevan kuuluukin. Tiedä sitten, minkälaisena lapsenrääkkääjänä minua pitää, kun Hiace on jatkuvasti pihassa parkissa.

 

Kaiken kansan KK:ssa on hyvä jutella ihmisten kanssa ja kertoa, mistä kilpapyöräilyssä on kyse. Selvää kysyntää tuntui olevan säännöllisille junnutreeneille Rovaniemellä. Toivottavasti maastoon suuntautunut ”jaos” laittaa harkat pyörimään esim. siten, että joku on vastaava ja hänellä on varahenkilö. Sitä häpeää ei sovi ottaa, että harkat merkitään, eikä ketään jouda paikalle. Nytkin meillä oli KK:n aikaan Pyssykylässä maantietreenit, ja Pertti ja Esko kaveria huolehtivat, ettei kukaan jää korpeen kumi puhjenneena hortoilemaan…

 

Oli todellinen onni, että ilma sattui olemaan niin kaunis kuin oli. Vuorokautta aiemmin olisi ollut aivan liian kaatosateista ja kylmää. Pitää muistaa seuraavan kerran kun sataa, ettei kukaan möläytä, että taas kun on kisat niin sataa…

 

Saa nähdä kuinka tämän kesän Konttiset saavat uusia kykyjä tunnustamaan tuttuja keltavihreitä värejä. Siemen on kuitenkin kylvetty (Älköön kukaan minua epäilkö...).

 

28.5.2008

Markku Väyrynen