Prologi

 

Junnujen pitkä pyöräilykesä starttaa Nivalan tempolla, joihin lähtee hyvänkokoinen porukka OPP:n ajajia. Homma jatkuu järkevästi samalla reissulla Montan maantieajoilla. Kun helatorstaina vaihdetaan hommaa pari piirua leppoisampaan suuntaan Rovaniemellä perinteisissä maastoajon Kesäkonttisissa, on jäljellä enää Luoston kisaviikonloppu. Tällöin voi jo hyvillä mielin sanoa, että Tour de 2009 ”kiertoajelusta” on prologi suoritettu.

 

Työkiireet ovat haitanneet pyöräilyä, kun olen viimeisen kahdeksan vuorokauden aikana valvonut makuuvaunussa neljä yötä. Eikä uni esim. Stadion Hostellissakaan ollut kovin pitkäjaksoista. Siellä kun oli monta muutakin koulua lähtenyt hyvän ja halvan perässä ja osa kouluista ei käyttäytynyt yhtä fiksusti kuin meidän koulu…

 

Tuleva ”prologipläjäys” ei jaa mitaleita loppukesää ajatellen, mutta suuret harppaukset eteenpäin ja taantumat taaksepäin se varmasti paljastaa. Vaikka OPP onkin pyrkinyt avoimesti tiedottamaan asioista, on toki muutama kortti vielä jätetty prologin jälkeenkin pöytään iskettäväksi. Pohjois-Suomen ajajista aina muutama lyö hanskat tiskiin ja alkaa nauttimaan elämästä muutenkin kuin pyöräillen. Valitettavasti näin on kuuleman mukaan käynyt kuluneenkin talven aikana. Toisaalta esim. Rosa Törmäsen vahva satsaus tulevaisuuteen antaa meille pohjoissuomalaisille uskoa siihen, että täällähän ne sitkeimmät sissit ovat. Onnea vaan koko Suomen tyttöporukalle Tanskan valloituksiin!

 

Vielä yksi työpäivä ja sitten pääsee pakkaamaan Nivalaa varten! Siinä onkin säätämistä kun pyöriä tulee kymmenkunta ja muu tilpehööri päälle.

 

Pidä ketjut tiukkana!

 

14.5.2009

Markku Väyrynen

 

Aloitussivulle